Idén 100 éves a magyar boksz, különleges módon ünnepelhetik a rajongók

box, boksz, illusztráció
Vágólapra másolva!
Különleges jubileumát éli idén a magyar ökölvívás, és ezt nem mindennapi módon ünnepelhetjük! Idén 100 éves a magyar boksz, ez a szép jubileum pedig különleges rangot ad az év legfontosabb hazai eseményének, a Magyar Ökölvívó Bajnokságnak, melyre december 13-16. között kerül sor a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az ökölvívás rajongói ráadásul nemcsak színvonalas küzdelmekkel, de az esemény fő támogatója, a HELL ENERGY jóvoltából egy igazi kuriózummal, egy korlátozott számban elérhető, ökölvívás szériájú itallal ünnepelhetik év végén a sportág sikereit - számolt be róla a Tények.
Vágólapra másolva!

Az év méltó zárásaként, ünnepelve a magyar ökölvívás százéves történelmét, kiemelkedő hazai sporteseménynek lehetünk tanúi: 2023. december 13-16. között, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik a Centenáriumi Felnőtt Országos Bajnokságot. A centenáriumi eseményre készülő Magyar Ökölvívó Szakszövetség és HELL ENERGY emlékezetes módon kívánja megünnepelni a sportág kimagasló történetét, látványos és izgalmas versengéssel. A négynapos viadal során 25 új bajnokot avatnak, az esemény pedig minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkezik, hiszen a múltbéli magyar bajnokok is visszatérnek majd a szorítóhoz - írja a Tények.

A versenyen 25 aranyérmet osztanak ki, tizenkettőt a hölgyek, tizenhármat az urak között.

A lányok 48 kilótól 81 kilóig, míg a férfiak 48 kilótól 92 kilóig mérik össze az erejüket. A rengeteg izgalmat ígérő Centenáriumi Felnőtt Országos Bajnokság nem csupán a sportág kiemelkedő eseménye lesz, hanem egyben felkészülési lehetőség is a következő esztendőre. A versenyt követően, 2024. február 29-től március 12-ig egy újabb olimpiai kvalifikációs eseményt rendeznek Busto Arsizióban, Észak-Olaszországban. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség és a HELL ENERGY elkötelezett abban, hogy a sportágat magas szinten képviselje és a magyar ökölvívókat a nemzetközi porondon is sikerre vezesse.

A HELL ENERGY elkötelezettsége a boksz mellett nem új keletű: partnere a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek, és pártfogója a szikszói boksz egyesületnek, amely azóta viseli a HELL Fight Club nevet, amióta 5 éve a szintén szikszói érdekeltségű vállalat felkarolta. A HELL ENERGY támogatásával az elért eredmények alapján a HELL Fight Club Magyarország top ökölvívó egyesületei közé küzdötte fel magát az elmúlt években. Az eddigi eredményeken felül a vállalat elhivatottságát és rajongását a sportág iránt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy idén év végén a zászlóshajóként ismert termékét, a HELL Classic-ot „Boxing Maniac" köntösbe bújtatja. Limitált szériás italukkal a hazai ökölvívás nagy alakjai és emlékezetes sikereik iránt tanúsított tiszteletüket fejezik ki, és a sportág további népszerűsítéséért küzdenek - áll a közleményben.

A 100. Magyar Ökölvívó Bajnokság selejtezőit december 13-án rendezik, a negyeddöntők 14-én, az elődöntők 15-én, míg a döntők 16-án lesznek.

(A címlapi fotó illusztráció!)