Kósa Lajos: Arra kérünk mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt!

KÓSA Lajos
Budapest, 2022. június 28. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal föl az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A nemzeti konzultáció kitöltésére buzdított Kósa Lajos a Fidesz közösségi oldalán közzétett videóban vasárnap. A párt alelnöke szerint így lehet a a legközvetlenebbül befolyásolni a kormány politikáját. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap Csurgóról jelentkezett be Kósa Lajos, miután a nemzeti konzultációról tartott fórumot a városban. A Fidesz alelnöke úgy fogalmazott, hogy pártja azért indította el a nemzeti konzultációt, hogy megtudja az emberek véleményét a legfontosabb kérdésekről. Kósa ezek közé sorolta a szuverenitást, a migrációt, a háborút, és a gyermekvédelmet.

A Fidesz oldalán közzé tett videóban mindenkit arra kért, hogy töltse ki a kérdőívet, mert szerinte ezzel lehet "a legközvetlenebbül befolyásolni a kormány politikáját".

- tette hozzá a politikus.

Mint ismert, a kormány ismét a nemzeti konzultáció keretében kérdezi meg az embereket. Ezúttal Magyarország szuverenitásának védelme áll annak a 11 kérdésnek a középpontjában, amelyet a kormány már ismertetett a nyilvánossággal.

Ezek között a rezsitámogatásra, a kamatstopra, az extraprofitadóra, a migránsgettókra, a palesztin szervezeteknek nyújtott brüsszeli támogatásokra, Ukrajnára, a gyermekvédelmi törvényre és a külföldről érkező kampánytámogatásokra vonatkozó kérdések is szerepelnek.

A konzultáció november közepén indult el, és a kormány ígérete szerint a kérdőívek valamennyi háztartásba meg fognak érkezni karácsonyig.