Lázár János: A magyar társadalom 70-80 százaléka elutasítja Ukrajna EU-s csatlakozását

LÁZÁR János
Budapest, 2023. december 4. Lázár János építési és közlekedési miniszter beszél a Rákosrendező pályaudvar területére tervezett, 130 hektáros új "millenniumi városközpontról” tartott sajtótájékoztatón az Építési és Közlekedési Minisztériumban 2023. december 4-én. A miniszter elmondta, hogy a világ legfontosabb ingatlanfejlesztőivel zajlanak a tárgyalások, a külföldi befektetők mintegy 5 milliárd euró értékű fejlesztést terveznek a jelenleg állami tulajdonban lévő területen. Az állam vállalta, hogy mintegy 1 milliárd euró értékben hajt végre infrastrukturális beruházásokat. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A magyar társadalom több mint 70, de akár 80 százaléka elutasítja azt, hogy Ukrajna rövid időn belül az Európai Unió (EU) teljes jogú tagja legyen - jelentette ki az építési és közlekedési miniszter egy lakossági fórumon a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kisvárdán csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Lázár János szerint Ukrajna nincs felkészülve erre a kihívásra, ezt pedig itt, a magyar-ukrán határ közelségében élők pontosan értik és látják.

Ha Ukrajna olyan jogú tagja lenne az Európai Uniónak, mint Magyarország, akkor valamiféle probléma lenne az EU-val

- hangoztatta Lázár János, hozzátéve: a szomszédos állam számos csatlakozási feltételnek nem felel meg, olyanoknak, amiknek Magyarországnak korábban meg kellett felelnie.

Lázár János építési és közlekedési miniszter. Forrás: MTI/Soós Lajos

A miniszter a nemzeti konzultáció kapcsán kifejtette, a kérdőív több mint hivatkozási pont, "ez egy alap" a kormánynak, amely az élet számos kérdésében vár választ, valamint kér támogatást és megerősítést a magyar emberektől.