Lázár János: Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is

LÁZÁR János
Budapest, 2023. december 4. Lázár János építési és közlekedési miniszter beszél a Rákosrendező pályaudvar területére tervezett, 130 hektáros új "millenniumi városközpontról” tartott sajtótájékoztatón az Építési és Közlekedési Minisztériumban 2023. december 4-én. A miniszter elmondta, hogy a világ legfontosabb ingatlanfejlesztőivel zajlanak a tárgyalások, a külföldi befektetők mintegy 5 milliárd euró értékű fejlesztést terveznek a jelenleg állami tulajdonban lévő területen. Az állam vállalta, hogy mintegy 1 milliárd euró értékben hajt végre infrastrukturális beruházásokat. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Lázár János, Magyarország építési és közlekedési minisztere közösségi oldalán egy átfogó reformra vonatkozó elképzelést osztott meg. A tervezet értelmében többek között 65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhatna mindenki Magyarországon. A miniszter elképzelése szerint még ingyenesen utazhatnak a legsérülékenyebb csoportok, a fogyatékkal élők is. Szavai szerint, az eddigieknél több segítséget akar adni a közalkalmazottak, például a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához. "Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is" – írta bejegyzésében a miniszter.
Vágólapra másolva!

Én most sem látványterveket, hanem konkrét cselekvési programot mutattam be a kormányülésen – ezzel a felütéssel kezdte bejegyzését Lázár János, az építési és közlekedési miniszter.

– hangsúlyozta a politikus.

Ingyenessé akarom tenni a közlekedést a legsérülékenyebb társadalmi csoportok számára is, például a fogyatékkal élőknek, és az eddigieknél több segítséget akarok adni a közalkalmazottak, például a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához – tette hozzá Lázár.

Többet adni, kevesebbért és sokkal egyszerűbben, mint a Kádár-rendszerből örökölt bonyolult, legalább 65-féle jogcímre épülő, elavult tarifarendszerrel. Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is.

Az első csatát megnyertük. Az előterjesztést december 19-én tárgyalja újra a kormány. Csapataim harcban állnak – zárta bejegyzését az építési és közlekedési miniszter.