Nemzetgazdasági Minisztériummá alakul a gazdaságfejlesztési tárca

Nemzetgazdasági Minisztérium épülete
Vágólapra másolva!
A Gazdaságfejlesztési Minisztériumot átnevezik, helyébe a Nemzetgazdasági Minisztérium lép. A tárca élén nem lesz változás, Nagy Márton marad a miniszter. 
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely és Navracsics Tibor még novemberben nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében januártól Magyarország minisztériumainak felsorolása kiegészül a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal. Az új tárca a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre.

Nemzetgazdasági Minisztérium épülete Fotó: Szabó Balázs [origo]

A kormányzati politikusok még csütörtökön a törvényjavaslattal kapcsolatban egy módosítót nyújtottak be a Törvényalkotási Bizottság felé. Várhatóan jövő szerdán szavaz az Országgyűlés arról a Hende Csaba által benyújtott törvényjavaslatról, melynek értelmében az eddigi Gazdaságfejlesztési Minisztériumot Nemzetgazdasági Minisztériummá nevezik át január 1-től.

A Nemzetgazdasági Minisztérium korábban a második, illetve a harmadik Orbán-kormány gazdasági minisztériuma volt. 2010-ben Matolcsy György vezetésével indult útjára. Jogutódja akkor a Pénzügyminisztérium lett.