Akadálymentesen is kitölthető a kérdőív - videó

NYITRAI Zsolt Péter
Budapest, 2022. január 4. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyarország zöld úton jár! elnevezésű online környezetvédelmi konzultációról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2022. január 4-én. A felmérés kérdéseire több mint 70 ezren válaszoltak. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány stratégiai partnereinek tekinti a fogyatékossággal élőket képviselő szervezeteket, figyelembe veszi speciális szempontjaikat, így ismét akadálymentessé tették a nemzeti konzultáció online felületét - mondta a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóban.
Vágólapra másolva!

Nyitrai Zsolt kiemelte: Magyarország kormánya a fontos kérdésekben mindig kikéri a polgárok véleményét. Az akadálymentesen is kitölthető nemzeti konzultáció révén csaknem 100 ezer vak, illetve gyengénlátó, és több mint 60 ezer siket, valamint nagyothalló fejtheti ki véleményét.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hangsúlyozta:

a nemzeti konzultáción a legfontosabb európai sorskérdésekről mondhatja el mindenki a véleményét.

"Minél többen töltjük ki a nemzeti konzultációt, annál jobban fogják hallani Brüsszelben is Magyarország hangját" - tette hozzá.

A felvételen Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy az akadálymentes honlap révén és a felolvasó program segítségével a látássérült emberek is ki tudják tölteni a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Kárpáti Árpád Zoltán, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnökségi tagja jelbeszéd révén kiemelte: a siket és nagyothalló embereknek az informálódás előfeltétele az akadálymentesítés. A kormánynak köszönhetően a nemzeti konzultáció jelnyelven is elérhető a www.sinosz.hu honlapon. A videóban arra kérte sorstársait, éljenek a válaszadás lehetőségével.