Orbán Viktor beszédét méltatja a neves svájci lap

ORBÁN Viktor, Zürich, miniszterelnök beszédet mond, Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepség, 2023. 11. 22.
Zürich, 2023. november 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén Zürichben 2023. november 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Terjedelmes írásban foglalkozik a Die Weltwoche neves svájci konzervatív lap Orbán Viktor beszédével, amelyet az újság fennállásának 90. évfordulója alkalmából tartott nemrég Zürichben – számol be minderről a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, Európa leghosszabb ideje hivatalban lévő kormányfője rangos közönség előtt beszélt, amelynek tagjai között ott volt Christoph Blocher és Ueli Maurer, valamint a Szövetségi Tanács korábbi tagjai.

Orbán Viktor miniszterelnök a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén Zürichben 2023. november 22-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A lap azt írja: Orbán Viktor a beszédében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy Európa a kihívásokkal szemben felvállalja a stratégiai szuverenitást.

Kiemelte azt is, hogy Európának meg kell védenie a hagyományait, az identitását és értékeit, erre pedig egységes megközelítést sürgetett

– olvasható a Weltwoche hasábjain. A lap szerint Orbán Viktor felszólította az európai vezetőket, hogy helyezzék előtérbe a nemzeti érdekeket, és hangsúlyozta, nem szabad félnünk attól, hogy megvédjük az európai kultúrát és az örökségünket.

A Weltwoche úgy fogalmaz: Orbán Viktor beszéde tükrözi a miniszterelnök elképzelését egy erős, önrendelkező Európáról a változó globális dinamika közepette.

A miniszterelnök teljes beszédét alább hallgathatják meg.