Több milliárd forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Budapesten

Vágólapra másolva!
Elképesztő mennyiségű, több mint 23 milliárd forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök a csepeli szabadkikötőben. A kábítószer egy hűtőkonténerben volt elrejtve, amiben korábban banán volt. A lefoglalt kábítószerből minden második budapesti lakosnak jutna egy adag.
Vágólapra másolva!

A rendőröket arról értesítettlk november 11-én hajnalban, hogy egy maszkos férfi próbált meg kinyitni egy konténert a csepeli szabadkikötőben. Az eddig ismeretlen férfi elmenekült, a rendőröknek egyelőre nem sikerült megtalálniuk, azonban meglett az a konténer, amit megpróbált kinyitni. A hat méter magasan lévő konténerben egy rejtett tároló volt, amiben

155 darab, egyenként nagyjából 1 kiló súlyú csomag volt, amiben kábítószer gyanús anyagot találtak.

A tesztek kimutatták, hogy kokain van a csomagokban.

Az ügyben jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást a rendőrök ismeretlen tettes ellen.

A vegyészszakértő megállapította, hogy a 154,805 kilogramm anyag tiszta kokain, aminek a feketepiaci értéke 23 milliárd 220 millió forint.

Ebből átlagos hígítással minden második budapesti lakosnak jutna egy adag.

Forrás: Police.hu

Kiderült, hogy a konténert Ecuadorban adták fel és banánt vittek benne. A szállítmány Mexikóba, majd hajóval Németországba érkezett, ahonnan vonattal hozták Magyarországra november 8-án. A banánt aznap rakodták ki belőle.

A rendőrök felvették a kapcsolatot több külföldi hatósággal, köztük az amerikai kábítószerellenes ügynökséggel, a DEA-vel.

Korábban az Origo megírta, hogy a NAV 480 milliárd forintnyi kábítószer előállításához szükséges anyagot foglalt le egy soproni vámudvarban, egy budapesti drogdíler pedig kilónyi kokaint rejtegetett az ülése alatt, amikor elfogták a rendőrök. Egy borsodi apánál és fiánál 463 millió forintnyi kristályt találtak a hatóságok. Grúziában a hatóságok 92 milliárd forint értékű heroint foglaltak le, amit Afganisztánból vittek be az országba.