Újabb funkciókkal bővül az EgészségAblak mobilalkalmazás

RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. július 17. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Jelinek Benjámin háziorvos a IX. kerületi Drégely utcai háziorvosi rendelőben az EgészségAblak mobilalkalmazás újabb funkcióiról tartott sajtótájékoztatón 2023. július 17-én. Az applikáció segítségével, amelyet eddig 2,3 millióan töltötték le telefonra, egy ujjlenyomattal bárki hozzáférhet az összes leletéhez, laboreredményéhez, zárójelentéséhez, minden más egészségügyi dokumentumához. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
December elsejétől újabb funkciókkal bővül az EgészségAblak mobilalkalmazás - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence tájékoztatása szerint az EgészségAblakot használók immár a hamarosan lejáró receptekről és a frissen beérkező új egészségügyi dokumentumokról külön is értesítést kapnak.

Az alkalmazás egyre népszerűbb, már több mint két és fél millió magyar ember töltötte le a telefonjára.

Ezzel a frissítéssel újabb olyan fejlesztés valósul meg, amelynek célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan és egyszerűen használhassa ki a digitális egészségügy előnyeit.

Az új frissítéseknek köszönhetően az orvos által felírt receptek kiváltása nem múlhat azon, hogy a felhasználó megnyitotta-e az alkalmazást, mert telefonja kezdő képernyőjén megjelenik a receptekről szóló értesítés, és az alkalmazás ugyanígy értesítést küld az elkészült új egészségügyi dokumentumokról is.

Rétvári Bence és Jelinek Benjámin háziorvos a IX. kerületi Drégely utcai háziorvosi rendelőben az EgészségAblak mobilalkalmazás újabb funkcióiról tartott sajtótájékoztatón 2023. július 17-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az államtitkár ismertetése szerint az applikációt letöltők így még gyorsabban tájékozódhatnak aktuális egészségi állapotukról, késedelem nélkül tölthetik le a legfrissebb laboreredményeket, zárójelentéseket, leleteket, ambuláns lapokat.

Az alkalmazásban hat funkció érhető el,

ezzel pedig ma már mindenkinek "ott lapulhat a zsebében" az összes egészségügyi dokumentuma, a felírt és kiadott receptjei, háziorvosa rendelési ideje, oltási igazolványa, és az alkalmazásból a nap huszonnégy órájában közvetlenül hívható az EgészségVonal is.

A szeptemberben bevezetett családbarát funkciónak köszönhetően a családtagok - például gyerekek, idősebb szülők - dokumentumai is elérhetővé váltak meghatalmazás esetén - emlékeztetett, hozzátéve, már lehetőség nyílt arra is, hogy a járóbeteg-szakrendelőkben előjegyzett, elektronikus rendszerbe felvezetett időpontokat is megtekinthessék.

Az EgészségAblak mobilalkalmazást több mint 2 és fél millióan használják, népszerűségét pedig jól mutatja, hogy az indulás óta több százezer receptet és másfél millió egészségügyi dokumentumot töltöttek le rajta keresztül a felhasználók.