Szijjártó Péter: Komoly csatákat kell vívni szuverenitásunk megőrzéséért

Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
A szuverenitásunkat meg kell őrizni, ezért azonban az elkövetkező hónapokban és valószínűleg években is komoly csatákat kell vívni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden a Fidesz közösségi oldalára feltöltött videóban.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter a nemzeti konzultáció monori fórumának felvételeivel illusztrált videóban azt mondta: drámai kihívások előtt áll az európai gazdasági és fizikai biztonság.

Háború van a kontinensen, Magyarország közvetlen szomszédságában már másfél éve ropognak a fegyverek. Közben a migráció is "folyamatos nyomás alatt tart minket", Brüsszelből pedig állandóan olyan megoldásokat erőltetnek, amelyek egyfajta szuperállamot hoznának létre - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: minél több magyar ember támogatását tudhatja maga mögött a kormány, annál nagyobb eséllyel vívhatja meg győzelemmel ezeket a csatákat.

Szijjártó Péter ezért arra kért mindenkit, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációs kérdőíveket, és adjanak így a kormánynak támogatást ahhoz, hogy a következő hónapok és évek csatáit a nemzeti szuverenitásért sikerrel vívhassa meg.