Közös iszogatás után félholtra verte ismerősét három férfi

Vágólapra másolva!
Évekre börtönbe kerülhet az a három férfi, akik 2021 májusában, italozásukat követően úgy megverték ismerősüket az egyik bakonyi faluban, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

A 43 éves férfi és két 26 éves társa az idősebb férfi lakásában együtt iszogattak egy negyedik társukkal, amíg mindnyája le nem részegedtek. Este tizenegy óra körül a 43 éves férfi

számon kérte ismerősükön, hogy eltűntek a csirkéi, ami heves vitához vezetett.

A felháborodott házigazda az ágyon ülő ismerőséhez lépett és

többször arcon, illetve mellkason ütötte ököllel, majd a két fiatalabb férfi is beszállt a verekedésbe. A verés során az áldozat földre esett, ahol az idősebb férfi összerugdosta, majd az egyik társával együtt a lábainál fogva kivonszolta

az előszobából az udvarra, a bejárati ajtó elé.

Harmadik társuk ekkor szólt, hogy hagyják békén a férfit, és vigyék vissza a házba, majd a 43 éves férfival együtt vissza is húzták a házba, ahol egy ágyra fektették és betakarták.

A bántalmazott férfi az éjszaka felébredt és gyalog hazament, azonban

több súlyos, illetve életveszélyes sérülést is szenvedett,

és csak a szerencsének, illetve a védekezésének köszönhetően maradt életben.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség a támadókkal szemben gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta.

Beismerő vallomás esetén a 43 éves férfival szemben tíz, míg fiatalabb társaival szemben kilenc-kilenc év büntetést javasolt, azzal hogy nem bocsáthatók feltételesen szabadlánra, illetve egyikükkel szemben egy felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is.