Hankó Balázs: A világ élvonalában a magyar felsőoktatás

Debrecen, 2020. július 4. Magasba dobják sapkáikat a végzős hallgatók a Debreceni Egyetem tanévzáró ünnepségén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. július 4-én. A koronavírus-járvány miatt az intézmény nem tudta megtartani szokásos kari diplomaosztóit a főépület díszudvarán, ezért döntöttek a szabadtéri rendezvény mellett. A tanévzárón nem volt lehetőség arra, hogy minden végzős személyesen vegye át az oklevelét, ezért karonként két-két hallgató, egy magyar és egy angol nyelvű képzésen végzett diák vette át a diplomát jelképesen a többiek nevében is. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Magyarországon 11 egyetem a világ élvonalában van, "a legjobb öt százalékban szereplünk, mondhatjuk, hogy topligásak vagyunk" - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás megnyitóján csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

Hankó Balázs kiemelte: ritka az az ország, ahol tíz egyetemistából nyolc állami ösztöndíjjal kezdheti meg tanulmányait. Az állami ösztöndíj mellett ráadásul 33 különböző ösztöndíjat kínálnak, mintegy 70 milliárd forintból, 170 ezer hallgatónak - fűzte hozzá.

11 magyar egyetem van a világ legjobb egyetemei között (illusztráció) Fotó / MTI / Czeglédi Zsolt

Azt mondta, Magyarország megmaradásához, felemelkedéséhez, sikeréhez mindig szükséges volt az a szellemi háttér, amit a magyar egyetemek biztosítottak. "Ha sikeresek vagyunk, mindig vannak olyanok, akik irigyek ránk, ezért szeretném hangsúlyozni, hogy minden körülmények között megvédjük a magyar hallgatókat, kutatókat, őket sérelem nem érheti" - szögezte le Hankó Balázs.