Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát - írta honlapján a rendőrség.

Az eddigi adatok szerint az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalának 67-es kilométerében eddig tisztázatlan körülmények között két kamion és egy kisteherautó ütközött ma 8 óra 58 perckor.

Ütközésben összeroncsolódott járművek az M5-ös autópályán Lajosmizsénél 2023. március 30-ánForrás: MTI/Donka Ferenc

A balesetnek sérültje, a legfrissebb hírek szerint az egyik teherautó sofőrje olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy meghalt.

A helyszínelést és a műszaki mentést a szakemberek teljes útlezárás mellett megkezdték. Kerülni Lajosmizse felé lehetséges.

A Budapest felé tartó oldalon, a 67-es kilométernél két kamion és egy kisteherautó ütközött összeForrás: MTI/Donka Ferenc

Baleset Kecskemét mellett is

A Katasztrófavédelem honlapja az írja, hogy három kamion ütközött az M5-ös autópálya 78-as kilométerénél, Kecskemét térségében, a Budapest felé vezető oldalon. Az egyik járműbe egy ember beszorult, őt feszítőhengerrel és feszítővágóval kiszabadítottak.

A mentők is a helyszínen vannak. Az érintett útszakaszon teljes útlezárásra kell számítani.

Címlapi képünk illusztráció!