Megrázta az országot a svájci farkas kilövése: a legszigorúbb büntetést követelik a vadásznak

Vágólapra másolva!
Lelőtték Borsodban a jeladóval felszerelt svájci szürke farkast, amelyik néhány hónap alatt bebarangolta fél Európát. Az amatőr vadász állítólag kutyának nézte az állatot, amikor Hidasnémetinél lelőtte.
Vágólapra másolva!

Egy ország szurkolt M237-nek, azaz a jeladóval felszerelt svájci szürke farkasnak, aki tavaly indult el Graubünden kantonból és keletre tartott, hogy párt keressen magának.

A farkas Magyarországon is keresztülhaladt, az állatvédők pedig folyamatosan követték az útját.

M237 az ország északi részét járta be, ám végül Borsod vármegyében egy amatőr vadász állítólag kutyának nézte és Hidasnémetinél kilőtte az állatot

– írta meg a Ripost.

Miután kilőtte az állatot és rájött, mekkora hibát követett el, levette az állatról a jeladót és azt a Hernád folyóba dobta.

A vadász azzal bukott le, hogy a tettével eldicsekedett társainak.

A vadásznál házkutatást tartottak, és több, természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak.

A hír az egész országot megrázta, hiszen sokan szurkoltak a magányosan barangoló farkasnak, hogy elérje célját és társat találhasson magának. Volt, aki már a 2000 km-es útja elejétől követte a farkas vándorlását és itthon is nagy rajongótábora alakult ki M237-nek.

Sokan úgy vélik, hogy a vadász börtönt érdemel.

– írta az egyik kommentelő, akinek véleményét sokan osztják.

A farkas hazánkban védett állat. Engedély nélküli elejtése, károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Petíciót indítottak a magyarok és annak szövege így fogalmaz:

– írják a petícióban.