Álrendőrök fosztottak ki időseket Budapesten – videó

Vágólapra másolva!
A két férfi magukat rendőrnek kiadva szólított meg az utcán idős embereket a 11. kerületben, majd azt hazudták, hogy be kell menniük az otthonukba, és aztán betörtek hozzájuk. Amint bejutottak a lakásba, elvették az idősek értékeit. Amikor menekültek az igazi rendőrök elől, több autónak is nekimentek. A férfiak ellen vádat emelt az ügyészség – adta hírül a TV2 hírműsora, a Tények.
Vágólapra másolva!

A két férfi kifejezetten a 11. kerületben szemelt ki jellemzően 80 év feletti embereket az utcán. Leszólították őket, majd rendőrnek kiadva magukat azt hazudták, hogy az idős emberhez betörtek, és be kell menniük a lakásba.

Mivel jelvényt is mutattak, sokan beengedték őket. Bent kirabolták az időseket, elvették a pénzüket és az ékszereiket is.

Összesen 8 áldozatuk lett.

A rendőrök tavaly fogták el a két férfit, akik autóval menekültek, közben 3 autónak is nekiütköztek, végül pár centire egy kerítés előtt álltak meg a 16. kerületben.

Az ott élő asszony a Tényeknek elmondta, meglepődött, amikor rendőrök állták körbe a baleset sérültjét, majd őt gyorsan beküldték a házába. Az okozott balesetek miatt egy vétlen sofőrt kórházba kellett vinni. A férfiak ellen kifosztás miatt emelt vádat az ügyészség.