Novák Katalin exkluzív ajándékokkal készül III. Károly megkoronázására

NOVÁK Katalin, portré, köztársasági elnök
Hungarian President Katalin Novak at Polish Parliament in Warsaw, Poland on May 17, 2022 (Photo by Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto) (Photo by Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Novák Katalin államfő is részt vesz III. Károly és felesége koronázási ceremóniáján szombaton, a Westminster apátságban. A köztársasági elnök exkluzív ajándékokkal készül meglepni a királyi párt - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

A magyar államfő részvétele történelmi jelentőségű, ugyanis

hivatalban lévő magyar államfő most vesz részt először brit uralkodó koronázásán

- mondta a lap megkeresésére a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága. Az ünnepi eseményt megelőző estén III. Károly exkluzív állófogadást tart a Buckhingam Palotában, amelyre az elnök asszony és férje szintén meghívást kapott"

Novák Katalin természetesen nem üres kézzel utazik Londonba, több ajándékkal is igyekszik meglepni a királyt és a királynét.

Marton Lászlónak a Lovas kisplasztikkáját viszi magával (Marton azon kevés művészek egyike, akiknek több alkotása a brit uralkodó gyűjteményét gazdagítja). De Burger Barna a „The Blue Rambler" című fotókötete és a III. Károly és Kamilla névjelével gravírozott két pár Mauna túrabakancs is bekerül az ajándékkollekcióba - tudta meg a Blikk a Köztársasági Elnöki Hivataltól.

III. Károly rendszeresen jár Erdélybe, s ott szokott túrázni, vagyis minden bizonnyal nagy hasznát veszi majd a lábbelinek.