Fél milliárd forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök - videó

A lefoglalt ecstasy tabletták
Vágólapra másolva!
A rendőrség hatalmas, országos bűnügyi akciósorozat keretében kivont a forgalomból mintegy 300 ezer adagnyi kábítószert, amelynek az értéke a feketepiacon körülbelül fél milliárd forint lett volna. Az akciósorozatról, amelyben több mint 2500 rendőr vett részt, videót is közzétettek.
Vágólapra másolva!

Ma arról számolt be a rendőrség, hogy egy nagyszabású akció keretében az új pszichoaktív szerek terjesztőit és a gyógyszerhamisítókat célozták meg. Az akció alatt, amely az ország összes vármegyéjét érintette és három hétig tartott,

317 ügyben összesen 461 embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Közülük 125 embert őrizetbe vettek, 111-et letartóztattak és 5 embert helyeztek bűnügyi felügyelet alá.

Az akció alatt összesen 820 tő kannabiszt, 55 kg marihuána virágzatot, 55 kg amfetamint, 2 kg kokaint, 20 kg katinon származékot és 2114 ecstasy tablettát foglaltak le. Ezeknek az értéke összesen fél milliárd forint.

a lefoglalt ecstasy tabletták Forrás: police.hu

A nyomozók ezen túl találtak kisebb mennyiségben LSD-t, ketamint, gombát, valamint illegális gyógyszereket, ezen belül anabolikus szteroidot, fogyasztószert és potenciafokozó szereket is.

Ezeken felül a rendőrök lefoglaltak 112 millió forintnyi készpénz, 115 millió forint értékben autókat, 51 millió forint értékben ékszert. Továbbá 1,5 millió forintnyi egyéb vagyontárgyat és 174 milliónyi ingatlant vettek zár alá. Az akcióban 2542 rendőr vett részt, akinek számos szakértő is segítette, például toxikológus- és vegyészszakértők.

Amíg a nyomozók elfogtak, kutattak, kihallgattak és őrizetbe vettek, addig a bűnmegelőzési területen dolgozó kollégák

a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok veszélyeit bemutató előadásaikkal és interaktív projektjeikkel közel 78 ezer embert tájékoztattak, főként diákokat.

A szakemberek nem csak általánosságban, hanem részletesen beszéltek a szerhasználat veszélyeiről.