Halálra vert egy kiskutyát két huszonéves Jászladányban

ököl (illusztráció)
ököl (illusztráció)
Vágólapra másolva!
A Jászberényi Járásbíróság a napokban hozott ítéletet annak a két, büntetett előéletű huszonéves fiatal férfinak az ügyében, akik az első fokú ítélet szerint 2021. április 19-én Jászladányban nem „csupán" szétverték a velük haragban álló fiatal albérletét, de olyan kirívó kegyetlenséggel bántalmazták a kiskutyáját, hogy az ebet el kellett altatni.
Vágólapra másolva!

A támadók reggel fél nyolc körül keresték fel áldozatukat jászladányi otthonában. Mindketten szidták, amíg ő az ágyán ült és próbálta őket lenyugtatni őket, nem sok sikerrel. Egyikük, egy mindössze 23 éves férfi, arcon rúgta az áldozatot, amitől vérezni kezdett az orra. A támadók ekkor elmentek, az áldozat pedig Jászberénybe utazott, ahol orvosi ellátást kapott. Ez alatt az idő alatt a két támadó visszatért, leszakította a bejárati ajtót, betörte az ablakokat, szétverte a háztartási gépeket, a bútorokat és a lakó zenei felszerelését is. Aztán az udvaron álló kutyaházat bedobták a házban, lakóját pedig,

haragosuk kistestű keverék kutyáját olyan brutális kegyetlenséggel bántalmazták, hogy az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni.

ököl (illusztráció) Forrás: Police.hu

Az ügyben 2022. február 17-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság három tárgyalást tartott, az utolsón, idén július 5-én ítéletet hozott. Az áldozat orrát is bető férfit társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntette, társtettesként elkövetett rongálás vétsége, valamint testi sértés miatt 2 év börtönre ítélete és 2 évre eltiltotta közügyektől. Társát, az ügy másik vádlottját pedig társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntette, valamint társtettesként elkövetett rongálás vétsége miatt találta bűnösnek, amiért 1 év 9 hónap börtönt szabott ki vele szemben, és társához hasonlóan, őt is 2 évre eltiltotta közügyektől. Az ügyészség tudomásul vette a döntést. A másodrendú vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.