Eldurvult egy szülinapozás, a család a rendőrökre támadt

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Rendőrökre támadt egy szabolcsi család, miután egy túl hangsora sikerült szülinapi buli miatt ellenőrizték őket. Először a születésnapos férfi fenyegette meg a rendőröket, majd bátorításképpen csatlakoztak hozzá a fivére és élettársa, ezután pedig még több családtag is, és közösen fenyegették,  ütötték-verték és lökdösték a rendőröket.
Vágólapra másolva!

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen augusztus 16-án születésnapot tartott egy család és közösen iszogattak.

Miután az összejövetel egyre hangosabbá vált, a szomszédok csendháborítás miatt rendőrt hívtak.

A helyszínre érkező rendőrök felszólították a szórakozó családtagokat, hogy halkítsák le a zenét, majd távoztak. Mivel tovább folytatták a hangoskodást, a szomszédok ismét bejelentést tettek, mire a rendőrök erősítéssel érkeztek a helyszínre.

Amikor a rendőrök megérkeztek,

a születésnapját ünneplő férfi kiment a ház elé és ökölbe szorított kézzel szidni kezdte őket, majd az egyiknek a közelébe ment, és megfenyegette.

Eközben a férfi testvére is megjelent, aki szintén szidta és fenyegette a rendőröket, majd pedig az egyik intézkedő rendőrt a kezével teljes erőből meglökte, aki emiatt elvesztette egyensúlyát. Mivel a két férfi ezután sem hagyott fel a támadással, az egyik rendőr könnygázt alkalmazott, ami miatt a testvérek beszaladtak házuk udvarába.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A testvérek később tovább folytatták a támadást, sőt idővel megjelent a férfi élettársa is, aki

közölte a rendőrökkel, hogy ha nem lenne ott a gyereke, akkor feldarabolná és megszurkálná őket.

Az ünnepelt férfi testvére ezalatt megrángatta és mellkason lökte az őt felszólító rendőrt, egy másik rendőrt pedig lefejelt.

A férfi élettársa, akinél egy lavór víz volt, azért, hogy megakadályozza élettársa bilincselését, leöntötte a rendőrt. A rendőrök az ellenállás ellenére sikeresen megbilincselték a két férfit, azonban egyikük élettársa továbbra is akadályozni próbálta az intézkedést, azzal, hogy megragadta a rendőrök kezét és azt kiabálta, hogy nem vihetik el a férfit.

Amikor a rendőrök próbálták helyreállítani a rendet, visszaért a helyszínre a férfiak lánytestvére, aki

kezében egy gyerekkel az egyik rendőr felé futott és megpróbálta arcon ütni, ami nem sikerült.

Az ügyészség a négy támadót vett őrizetbe és a bűnismétlés megakadályozása érdekében javasolta a letartóztatásukat, amit a debreceni bíróság egy hónapra elrendelt.