Péntektől forgalomkorlátozások lesznek a temetők környékén

Új, Köztemető, temető, 2023.10.19., Budapest,
Vágólapra másolva!
A közelgő mindenszentek és halottak napja miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek érvényben péntektől november 3-ig a fővárosi temetők környékén.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon tette közzé a korlátozások részleteit.

Lezárják pénteken a XVI. kerületben a Tátraszirt sort a Lóca utca és a temető között, a XVIII. kerületi Reményik Sándor utcát, a XIX. kerületben a Temető közt, a X. kerületben az Újhegyi utat a Maglódi út és a körforgalom között.

A mozgáskorlátozottak járműveinek kivételével nem lehet továbbá behajtani a XVI. kerületben a Simongát utca temető előtti szakaszára.

Egyirányúvá teszik a X. kerületben a Sírkert utat, a Kozma utcát, a XXII. kerületben a Debrő utcát és a Víg utcát, a XII. kerületben a Bürök utcát, a XXIII. kerületben a Tartsay utcát és a Temetősort, a XVI. kerületben a Szabadföld úttal párhuzamos parkolót.

Gépkocsival a temetőkhöz vezető utakon tilos lesz megállni.

Ez érvényes többek között a rákoskeresztúri Új köztemetőnél a Sírkert úton és a Kozma utcában, a rákospalotai Zala György utcában, a pestszentlőrinci Nefelejcs utcában, a pesterzsébeti Tartsay utcában, a kispesti Darányi Ignác utca, Kassa utca és Kolozsvár utca egy-egy szakaszán, a Farkasréti temetőnél pedig a Hegyalja út, a Németvölgyi út és az Érdi út egy szakaszán, valamint a Márton Áron téren.

A BRFK arra kéri a járművezetőket, hogy a sírkertek környékén fokozott figyelemmel közlekedjenek.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a pedig a halottak napja a keresztény világban.