Állati vizelet a parfümben, ürülék a cigiben - ilyen dolgokat talál a NAV a lefoglalt termékekben

2016. 09. 09. Cigaretta Csempészett cigaretta Csempészárú Fegyver Fegyverrel elkövetett Féltékenység Gyilkosság Megölte Nyíregyháza Orvos Román orvos Szerelem Szerelemféltés Ukrán cigaretta
A szabolcsi férfinál a két alkalommal összesen 4400 doboz hamis cigarettát találtak, jelenleg házi őrizetben van (képünk illusztráció).
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai rendszeresen tartanak ellenőrzéseket, amik során néha igazán meghökkentő csalásokkal is találkoznak. Az ellenőrök leggyakrabban hamis ruhákkal, táskákkal, napszemüvegekkel, mobiltelefonokkal és a gyerekjátékokkal találkoznak az ellenőrzések során.
Vágólapra másolva!

Előfordult, hogy olyan parfümöt is találtak, amelyben a vegyészeti vizsgálat állati vizeletet is kimutatott.

A parfüm az egyik leggyakrabban hamisított termék, rosszabb esetben káros hatású vegyszert is tesznek az üvegbe a bűnözők.

Mára gyakorlatilag iparággá vált a hamisítás, szinte mindent másolnak.

Előfordult, hogy a hamis dohánytermékekben ürüléket talált a NAV (képünk illusztráció). Fotó: Adrián Zoltán - Origo

– fogalmazott a NAV szóvivője, Kiss Péter András - írja az ATV.

Állítólag a hamisított cigarettákba nagyon sokszor kevernek egyéb növényi törmeléket, azért, hogy a súlyuk meglegyen.

A szőlőlevéltől kezdve a gallyon át mindent találtak már ilyen dohánytermékekben, még állati ürüléket is - írja a Blikk.

A NAV ellenőrzések célja, hogy megvédjék a fogyasztók egészségét, erre a fentebb említett kirívó esetek miatt is különösen szükség van.

Ha a NAV szakemberei hamisnak látszó termékeket találnak, értesítik a jogtulajdonost, aki eldönti, eredeti vagy hamis. A hatóság csak él a gyanúval.