Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága jelenleg abszurd, nevetséges és komolytalan

ORBÁN Viktor, Orbán Viktor miniszterelnök
Budapest, 2023. december 13. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Ukrajnával folyó esetleges tárgyalás az ország európai uniós tagságáról jelenleg abszurd, nevetséges és komolytalan, a magyar kormánynak nem is áll szándékában támogatni azt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben szerdán.
Vágólapra másolva!

A kormányfő az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti határozati javaslat általános vitájában kijelentette:

Budapest, 2023. december 13. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Rámutatott arra is: a részleges piacnyitás azt mutatja, hogy a tagállamoknak a mezőgazdaság és a fuvarozás terén is nemzetállami védekező beavatkozásokat kellett végrehajtaniuk.

- tette hozzá Orbán Viktor.