Szenteste 196-szor hívták a tűzoltókat

tűzoltó, autó, tűz oltás,  
 09.16.2021,Wroclaw,,Poland,,Red,Fire,Brigade,Car,On,Alarm,Signal siren,foam,officer,poland,emergency,fire department,danger,red,e
09.16.2021 wroclaw, poland, Red Fire brigade car on alarm signal for a fire.
Vágólapra másolva!
Szenteste sem unatkoztak a tűzoltók, több tűzhöz és közlekedési balesethez is riasztották őket. December 24-én összesen 196 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. 
Vágólapra másolva!

29 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 22 épület gyulladt ki, 167 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

  • Göncruszkán hajnali negyed kettőkor kéményből kipattant szikra miatt égett egy Templom utcai családi ház. A tűzoltók eloltották a tüzet, de a ház lakhatatlanná vált, az ott lakó négy embert rokonoknál helyezték el.
  • Kályhából kipattanó szikra okozott tüzet hajnali háromkor Karoson, az Újsor utcában. Egy ikerház egyik szobája égett teljes terjedelmében. A lakás lakhatatlanná vált, hat ember rokonokhoz került.
  • Reggel fél kilenc körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Nyíregyházán egy holttestet és egy korábbi, már kialudt tűz nyomait találták meg. Nyíregyháza Gerhátbokor részén egy pincelakásban egy kandalló melletti fotelen és a falon égés nyomai voltak láthatóak.
A kép illusztráció! Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Székesfehérváron, a Kígyó utcában egy társasház két lépcsőháza is füsttel telítődött délelőtt tizenegy körül, mert a tűzhelyen felejtették az ételt. Még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

Délután három körül kigyulladt egy családi ház villanyórája Törökszentmiklóson, az Aradi vártanúk útján. A tűzoltók porral oltóval eloltották és kibontották a villanyóraszekrényt. Az épület fűthetetlenné vált, az ott élő öt embert rokonok fogadták be.

Ugyanebben az időben egy biztosítékszekrény égett egy debreceni társasházi lakásban, az Iparkamara utcában. A tulajdonos még a tűzoltók előtt eloltotta a tüzet. A lakásban élő három ember közül egy kórházba, ketten rokonokhoz kerültek.

Este fél hétkor villanyóraszekrény égett egy esztergomi ötlakásos sorház egyik lakásában, a Kenyérmező utcában. Tűzoltók oltották el a tüzet. Az oltás idejére tizenhét embernek kellett elhagynia az épületet, közülük tizennégyen hazatérhettek, három embert rokonoknál helyeztek el.

Este nyolc körül egy adventi koszorú égett Budapest XVII. kerületében, a Szigetcsép utcában egy családi ház nappalijában. A gyertyaláng átterjedt az asztalra és a székekre is. A tűz magától kialudt, tűzoltók szellőztették át az épületet.

A kép illusztráció! Forrás: shutterstock

Este negyed tízkor Derekegyházon, a Temető soron egy cserépkályhában történt kisebb robbanás. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, tűz nem keletkezett. A kémény koromzsákja volt eltömődve, amelyet kitisztítottak és értesítették a kéményseprőket.

Cserépkályha miatt riasztották a tűzoltókat Budapest XVI. kerületébe is, ahol kigyulladt a kályha, illetve Gyöngyösfalura, ahol visszaáramlott a cserépkályhából a füst.

Szén-monoxid miatt hívták a tűzoltókat Kaposváron, Szentbalázson, Szolnokon, Budapest XI., XIX. és XXII. kerületében, Kutason és Pécsett. A mérgező gáz miatt heten kerültek kórházba.

Balatonfűzfőn egy őz kerítésbe szorult, a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd biztonságos helyre vitték és szabadon engedték. Csemőn egy garázs és egy hodály égett, itt birkákat mentettek a tűzoltók. Mátyusházán egy sertéstelep került víz alá ahonnan a tűzoltók szivattyúzták ki a vizet.

Több olyan közlekedési baleset is történt, ahol szükség volt a tűzoltók beavatkozására. Az M3-as autópályán hajnali háromkor egy személyautó utolért egy trélert vontató kisbuszt. A személyautó részben a tréler alá szorult, a tűzoltók egy órán keresztül dolgoztak, hogy szét tudják választani a járműveket.

Kecskeméten reggel fél hatkor személyautó és teherautó ütközött. A személygépkocsiba beszorult sofőrt feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók.

Ezek mellett kidőlt fák, letört faágak, elárasztott pincék, garázsok, udvarokba, házakba betört víz miatt hívták a tűzoltókat.

Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel. Riasztást követően százhúsz másodpercen belül elindulnak oda, ahol baj van. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy velük kelljen karácsonyozni.

(A címlapi kép illusztráció!)