Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

ELFOGOTT BETÖRŐ - Egy tetőtéri rejtekhelyen bujkált a sorozatbetörő. Elfogásakor a nyomozók semmit sem bíztak a véletlenre, még drónt is bevetettek. H. Zoltán a gyanú szerint ismeretlen társaival ecseren 5 milliót, a XV. kerületben közel 12 milliót zsákmányoltak. A 44 éves férfi tagadja, hogy elkövette volna a betöréseket, azonban a helyszíneken megtalálták a DNS-ét.

KÍNAI FÖLDRENGÉS - Nagy, 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Kína Kirgizisztánhoz közeli határvidékét.

HIDROGÉNBUSZ - A 12 méter hosszú, 89 ember szállítására alkalmas tömegközlekedési jármű a Solaris Urbino 12 electric H2 névre hallgat, és a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. kísérleti projektjében közlekedik. A mintaprojekt Debrecenben indul. A busz egész januárban ingyenesen áll az utazóközönség rendelkezésére. ( Milán forgatta ma, hétfőn megírja, de el kell fogadtatni.

VEGANUÁR - A veganuár – más néven a vegán január – évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel egyre többen mondanak le az állati eredetű élelmiszerekről hazánkban is. Sokan úgy vélik, hogy a teljesen növényi alapú táplálkozás nem pusztán az egészségükre lesz jobb hatással, de ezáltal tenni tudnak a környezet védelméért is. Magyarországon évente közel 16.000 ember dönt úgy, hogy kipróbálja a kezdeményezést.

INVAZÍV - Inváziós kagylófajt találtak még 2008-ban a Balatonban - ez a kvagga kagyló. Ez az élőlény egyáltalán nem a Balatonba való. Messziről érkezett a tóba a folyami hajók aljához tapadva, vagy a hajók ballasztvizében utazva. Az elmúlt években azonban hihetetlenül elszaporodtak, valóságos kagylószőnyeget alkotnak a Balaton egyes területein - agresszíven kiszorítva ezzel más kagylófajokat. A kvagga kagyló azért terjedt el ennyire a tóban, mert különösen jól alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez.

VASAS - A szinkronkorcsolyázásban akár a teniszben is van challenger verseny, aminek eredménye beszámít a sportág legnagyobb versenyének eredményébe, a világbajnoki sorrendbe. Budapesten a hétvégén challenger kupát rendeztek. A magyar csapat edzésén jártunk a káposztásmegyeri jégcsarnokban.

CICAKÁVÉ - Pécsett van egy olyan vendéglátóhely, ahol az emberek nemcsak a kávé, hanem a cicák miatt térnek be. Az asztalok között ugyanis 5 különlegesfajta macska fogadja őket. A Dél-Dunántúlon ez az egyetlen ilyen hely, mely a nyitás után rögtön népszerű lett.

ELVIS - Biztos sokan hallották már, hogy Elvis él. Több összeesküvés elmélet született arról, Elvis hol, hogyan él. Önök elhiszik? Hozzájárulhat ehhez a hithez az is, hogy minden évben a születésnapja heteiben a világon több helyen is tartanak Elvis fesztiválokat, ahol ezrével jelennek meg Elvis Presley imitátorok, a világ minden tájáról.