Konyhakéssel akart halálra szurkálni egy kisgyereket egy szegedi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A férfi korábbi élettársa egy anyaotthonba menekült előle, mert többször is megverte. Ezek után a férfi elment a nő családjához, ahol rátámadt a volt élettársa testvérére és annak gyerekére. Többször megszúrta egy késsel az apát, aki a fiát védte. Az egyik szúrás olyan erejű volt, hogy majdnem leszakadt a karja.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű férfi korábban többször is megverte és fenyegette a volt élettársát, ezért távoltartást is elrendeltek ellene. Ezek miatt a nő egy anyaotthonba költözött, amit elmondott a férfinak is. Erre a férfi 2021 januárjában nyugtatókat vett be, alkoholt ivott, majd átment a nő családjához, ahol arra kérte a rokonokat, hadd aludjon ott. A család ezt nem akarta, elküldték onnan, bezárták a kaput és a kutyát is elengedték az udvaron.

A férfi azonban később visszament, átmászott a kerítésen és bejutott a házba. A nő testvére, annak élettársa és a gyerekük egy ágyban aludtak.

A férfi egy recés konyhakéssel a kezében odalépett és a gyerek felé szúrt, közben azt kiabálta, hogy "Megölöm a fiadat, meghaltok".

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az apának sikerült kivédenie a szúrást a kezével, a gyereket pedig az anyja kirántotta az ágyból. A férfi ezek után legalább ötször megszúrta az apát, aki életveszélyesen megsérült.

A szúrások elérték a mellkasát, hasát, megsérült a mája, eltört az egyik bordája, légmelle alakult ki. Az egyik szúrás olyan erejű volt, hogy majdnem leszakította az apa karját.

Végül az anya kiabálásra egy másik rokon is felébredt a szobában, aki megfékezte a támadót. A férfi végül elmenekült.

A megkéselt apát a rokonok segítsége, valamint a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A Szegedi Törvényszék első fokon 14 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit. Ezt másodfokon, a Szegedi Ítélőtábla 16 év 6 hónap fegyházbüntetésre súlyosította – írja közleményében a Szegedi Ítélőtábla.

Az Origo megírta, hogy korábban egy szombathelyi férfi azért akarta megölni a feleségét, mert a nő el akarta hagyni, egy budapesti nő pedig az anyját akarta megölni. Budapesten egy fiú a volt barátnőivel akart végezni.