Viharos széllel jön a drasztikus időjárás-változás

szél, erős szél, viharos, brutális szélvihar, másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt a meteorológiai szolgálat, narancs riasztás, időjárás, 2022.01.30.
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Csütörtök
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, de főleg délnyugaton előbukkanhat a nap. Többfelé számíthatunk záporesőre. Délelőtt a DNy-i, délutántól az ÉNy-i szél erősödik meg. Viharos széllökések is lesznek. 10-15 fokos tavaszias enyheség lesz.

Péntek
Estig marad a borongós idő, és az esőt fokozatosan hózáporok váltják fel. A Duna-Tisza-közén egy összeáramlás mentén kisebb havazás is lehet. Főleg a nap első felében lesz viharos az északi, északnyugati szél. +1, +2 fok köré esik vissza a hőmérséklet, markáns lehűlés várható!

Hétvége
Szombaton és vasárnap is sok napsütés várható, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél még élénk lesz. Reggelente kemény fagy lesz -10, -3 fokos értékekkel, délutánonként is csak 0, +6 fok valószínű.

Hétfő
Változóan felhős időre van kilátás, de csak elvétve szállingózhat a hó. Megerősödik a déli szél. Egyelőre marad a hideg téli idő, +2 fok körüli maximumokkal.