A határainkat ostromló migránsok nem szerencsétlen sorsú emberek, hanem terroristák

Lampedusa, olaszország, migráns, illegális, embercsempész, 2023, szeptember, rendkívüli
Migránsok gyülekeznek a "Hotspot" nevű műveleti központ előtt az olaszországi Lampedusa szigetén
Fotó: AFP/Alessandro Serrano
Vágólapra másolva!
A határainkat ostromló migránsok nem szerencsétlen sorsú emberek, hanem terroristák. Erőszakkal rontottak a határőreinkre. Ezt Európában mindenkinek tudnia kell. A kormány azért jelentet meg online hirdetéseket más országokban, mert minden eszközzel szeretné felhívni a figyelmet a déli határainkon kialakult helyzetre.
Vágólapra másolva!

Csak tavaly 173 ezer bevándorló próbált bejutni Magyarországra. A migránsok egyre több alkalommal rendelkeznek fegyverrel, és egyre több alkalommal támadnak a határt védő rendőrökre. Az említett videók erről szóló felvételeket is bemutatnak.

A videókkal a brüsszeli döntéshozók figyelmét is fel akarjuk hívni arra, hogy miközben Magyarország kettőzött erővel védi a határt, semmiféle pénzügyi támogatást nem kapott az uniós határokat is védő kerítésre.

A véglegesítés alatt lévő uniós migrációs csomag csak súlyosbítja a helyzetet. Életbe léptetné a migránsok kötelező elosztását, és felülírná a Magyarországon érvényben lévő szigorú menekültügyi eljárásokat.

A kormány ezután is minden eszközzel fel fogja hívni a figyelmet arra, hogy mielőbbi változásra van szükség az uniós migrációs politikában.