Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

TÁRGYALÓASZTAL - Nemcsak a fronton dúlnak heves harcok Ukrajnában, hanem a tárgyalóasztaloknál is, már ami a politikai vezetést illeti. Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Zaluzsnij és Zelenszkij elnök ugyanis számos kérdésben nem ért egyet. A hatalmi harc a napokban tovább éleződött, az ukrán hadsereg főparancsnokának lemondása és az elbocsátásának híre is felröppent.

TELÍTETT PIAC - Egyre többen döntenek úgy Magyarországon, hogy belevágnak rövid távú lakáskiadásba. A vállalkozó kedvűek hétről-hétre ingatlanjaikba fogadják legtöbbször külföldi vendégeiket. A közhiedelem szerint így jóval nagyobb bevételhez lehet jutni, mint a hagyományos hosszútávú lakáskiadással. Annak jártunk utána, hogy az mennyire fedezi a valóságot 2024-ben.

RÉKELLENES VILÁGNAP - Egy betegség. amelytől mindenki retteg. Egy betegség, amelyben nagyon gyorsan nő az új esetek száma. Egy betegség, amely sok halálos áldozatot követel.
Február 4.e a Rákellenes Világnap, együtt erősebbek vagyunk a rák elleni küzdelemben.

VAN GOGH - Budapestre is megérkezett a hatalmas népszerűségnek örvendő Van Gogh 360 fokos multimédiás kiállítása. A tárlat a legmodernebb vizuális technikák segítségével vezeti be a látogatókat a festő varászlatos világába. A padlótól a plafonig érő alkotások pedig különleges élményt nyújtanak az érdeklődőknek.

FOTÓGRÁFIAI MÚZEUM - Várhatóan 2025-ben nyílik meg a Nemzeti Fotóművészeti Múzeum, amely létrejöttével a nemzetközileg egyik legismertebb magyar művészeti ág talál méltó otthonra a Városliget kapujában álló egykori Klösz Villában. A Millennium Háza Neo Kulturális Terében a Mélység/Élesség című kiállítással pedig már most betekintést nyerhetünk a gyűjtemény legfontosabb alkotásaiba.

MAGYAR SIKER - A bronzérmet hozta el a magyar csapat a Gelato World Cup fagylalt világbajnokságról.
Az olaszországi Riminiben megrendezett verseny 4 napig tartott és 11 feladatot kellett teljesíteni. A fagylalt világbajnokságon második helyen Dél-Korea csapata végzett, míg az arany érmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét.

SAJTKÉSZÍTŐ - Az egri csillagokból és a helyi legendáriumból is ihletet merít Benkó Dániel, szarvaskői sajtkésztő. A kistermelő szeretné, ha települése értékeit minél többen ismernék meg.

3D NYOMTATÁS - Megnyitotta kapuit Európa legnagyobb 3D nyomtatással készült épülete. A projekt még egy évvel korábban kezdődött, de az innovatív technológia mindig rejteget magában kihívásokat. Nem ez az első, egyre több helyen épülnek hasonló házak. Vajon ez lehet az az építkezés jövője?