Karácsony Gergely olyan közterek felújításával kampányol, amit a kerületek végeznek el

karácsonygergely, Karácsony Gergely
Egyre rosszabb döntéseket hoz a főpolgármester.
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
A főpolgármester elhanyagolja a köztereket, a játszótereket és az utakat - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

„A Szabadság téren több korosztály számára is a játék élvezetét nyújtó, izgalmas játszótér (ujjá)építése kezdődött meg. Újdonság lesz a több zöldfelület, és a nyári hőségben menedéket nyújtó árnyékos területek kialakítása” – írta a Budapest Városháza Facebook-oldal, és látványképeket is mellékeltek.

Mindez azt a látszatot kelti, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros gondos gazdaként felújítja a korszerűsítésért kiáltó köztereit, parkjait, játszótereit.

A valóság ezzel szemben az, hogy Karácsony helyett dolgoznak és forrást áldoznak a kerületi polgármesterek, mert a főváros elhanyagolja Budapest köztereit. Mint korábban megírtuk, az illetékes főváros nem tartja megfelelő gondossággal karban a Szabadság téri játszóteret. A lakók egyre többször emeltek szót az áldatlan állapotok miatt, és az V. kerülethez fordultak segítségért.

A gyerekek emberi ürülék között játszottak, ezért a belvárosi önkormányzat munkatársai, amennyiben észlelték a problémát, a főváros helyett eltakarították a közterületi piszkot.

Bár a fővárosi önkormányzat üzemeltetési hiányosságait gyakorta az V. kerület hárítja el, a belvárosi önkormányzat a lakosság érdekében önként vállalta a felújítást. Ennek érdekében megállapodás született arról, hogy a játszóteret megújítja a kerület, de az üzemeltetés és a karbantartás továbbra is a főváros feladata lesz. Kérdés, mindez a korábbi tapasztalatok alapján mennyire sikerül majd Karácsonyéknak.

A Magyar Nemzet megkereste a fővárost, hogy érdeklődjünk a beruházásról, amellyel úgy büszkélkednek, mintha a saját érdemük volna, miközben a munkálatokat valójában helyettük elvégző Belváros önkormányzatát meg sem említik. Több nap elteltével sem kaptunk választ a kérdéseinkre. Ezzel szemben Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester közösségi oldalán több információt találtunk a felújítással kapcsolatban.

A főváros önkormányzatától átvállalt fejlesztés során a bontási, alapozási munkálatoknál tartunk. A játszóeszközök, utcabútorok egy részét felújításra szállítottuk el. Kiemelt figyelmet fordítunk a fák védelmére, a törzsük körbekerítésével óvjuk az épségüket

– írta Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere, aki a mellékelt videóban kitért arra, hogy január 15-én az V. kerületi önkormányzat megkezdte a játszótér felújítását, a felújított játszóelemek mellett újak is helyet kapnak majd.

A tervek szerint a játszótér áprilisra készül el.

Nem ez az első eset, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros nem végzi megfelelően a városüzemeltetési feladatait az V. kerületben. A Hild téri játszóteret is hagyta lepusztulni Karácsony Gergely hivatala, a Szabadság térhez hasonlóan emberi és állati ürülék, veszélyes tárgyak között játszottak a gyermekek. Akkor az V. kerületnek hosszas tárgyalások után sikerült átvennie a fővárostól az üzemeltetést, ám a főváros erre sem adott forrást. A Hild téri új, Kufli tematikájú játszóteret is a helyi önkormányzat újította meg.

Karácsony Gergely a napokban kampányolt a Vérmező felújításával, miközben az I. kerületi önkormányzat teremtette elő azt a forrást, amelyből megvalósult a parkrendezés. Még nyáron megújult a Szilágyi Erzsébet fasor útburkolata is, ennek költségét pedig a II. kerületi önkormányzat állta.