Buszmegállóban támadtak egy idős, beteg férfira Kiskunhalas közelében

Vágólapra másolva!
A férfi egy Kiskunhalas külterületén lévő buszmegállóban rabolt ki egy nehezen mozgó, beteg nyugdíjast. Úgy megverte, hogy a földre került, majd elvitte az értékeit, mindezt annak ellenére, hogy felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt állt. Ez alkalommal fegyházba is kerülhet, és a korábbi büntetését is le kell töltenie.
Vágólapra másolva!

A férfi még korábbi felfüggesztett börtönbüntetése próbaidejének lejárta előtt, július 15-én, este

odalépett egy Kiskunhalas külterületén lévő buszmegállóban megpihenő nyugdíjashoz, majd fenyegetni kezdte, és követelte a biciklijét, és ököllel gyomron vágta.

Egy szemtanú látta a támadást, és rászólt a férfira, aki egy ideig békén hagyta áldozatát. A betegeskedő idős férfi pedig úgy próbált menekülni a további verés elől, hogy a biciklijére támaszkodva elsétált.

A támadó azonban utánament, és többször ököllel gyomron és arcon ütötte, amitől a földre esett. A rabló ekkor a kezeinél fogva tovább rángatta, majd

a bicikli hátsó kosarából elemelt egy bevásárlótáskát, és elment. Közel 10 perc után a támadó visszament, a férfihoz, aki továbbra sem tudott felkelni a földről, és a másik táskáját is elvitte,

melyben biciklipumpa és két flakon szóda volt.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az idős férfi a támadás során könnyebb sérüléseket szenvedett.

A kiskunhalasi rendőrök egy óra alatt azonosították és elfogták a rablót.

Néhány évvel ezelőtt egy mozgássérült férfit raboltak ki egy pécsi buszmegállóban, Tökön, szintén egy buszmegállóban egy fiatal arcon ütött egy másik férfit, majd elrohant a pénztárcájával. Salgótarjánban két kamasz rabolt ki egy idős asszonyt, miközben az a buszmegálló felé tartott. Vácott pedig egy 14 éves fiatalt rabolt ki egy férfi a helyi buszmegállóban.

Forrás: Ügyészség