Kivitte az erdőbe, majd sorsukra hagyta a kölyökmacskákat egy rétsági nő

macska
Vágólapra másolva!
Állatkínzás miatt indult eljárás egy asszony ellen, aki kivitt az erdőbe két kölyökmacskát, majd magára hagyta őket. Mindezt azért, mert nem akart tovább gondoskodni róluk.
Vágólapra másolva!

A nő a kertjébe októberben valaki bedobott két kölyökmacskát. A nő és a férje ellátták és a pincében szállást adtak nekik, de 

mivel már volt két kutyájuk, másnap úgy döntöttek, hogy megszabadulnak a macskáktól.

Ahelyett, hogy állatvédőknek szóltak volna, a nő elvitte őket egy közeli faluba, ahol 

egy erdő szélén szabadon engedte a macskákat, majd némi állateledelt és felvágottat tett ki nekik, ezután ott akarta hagyni őket.

Egy közelben lakó házaspár meglátta, a férfi kiment, és rászólt, hogy szedje össze a macskákat, mert el fognak pusztulni. A nő engedelmeskedett volna, de közben az állatok szétszéledtek.

A házaspár nem nézte tétlenül, hogy az állatok étlen-szomjan kóborolnak, ezért másnap keresni kezdték őket. A férfi végül megtalálta, és örökbe fogadta a kölyköket.

Aki az állatokat kirakja, magára hagyja, állatkínzást követ el, ami miatt akár 2 év börtönre is számíthat.

A nő esetében az ügyészség pénzbüntetést javasolt, az ügyben a balassagyarmati bíróság dönt.

Tavaly tavasszal egy bátonyterenyei nő elköltözött, és három kutyáját hagyta magára, melyek közül az egyik elpusztult. Hasonlóképpen tett egy ácsi férfi és egy Veszprém vármegyei nő is. Egy Kalocsa mellett élő asszony pedig új párjához költözött Dunapatajra, miközben kirakta a kocsiból, és az országúton hagyta magára csontsovány, legyengült kutyáját.

Forrás: Ügyészség