Lángolt egy erkély egy dunaújvárosi lakásban

Fotó: Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Vágólapra másolva!
Máglyaként égett pénteken egy erkély Dunaújvárosban, a tüzet a lakó és a szomszédja megpróbálták eloltani.
Vágólapra másolva!

Február 23-án, pénteken tűz keletkezett egy Római körúti dunaújvárosi lakás erkélyen, a tűz az ötödik emeleti panellakásban nagyon gyorsan tovább terjedt.

Az erkély szinte teljesen megsemmisült, az ablakok pedig berobbantak.

A Bors információi szerint a rémisztő látványnak többen is szemtanúi voltak, ugyanis a tűzoltókat többen is értesítették a környékről.

A lakásban a tűz idején egy ember otthon volt, aki a szomszédját hívta segítségül, akivel a katasztrófavédelem kiérkezéséig együtt próbálták elfojtani a lángokat.

Feketés füst szállt fel, közelről meg látszott az erkély, ami olyan volt, mint egy elszabadult tábortűz, nagyon ijesztőnek tűnt. Azt hittük, hogy bent már minden kiégett. Reméltük, hogy senki nem volt otthon. De akkor már jöttek is a tűzoltók

 – mesélte egy környékbeli nő.

Fotó: Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Katasztrófavédelem munkatársai egy vízsugárral eloltották végül a tüzet, ami szerencsére nem jutott el a lakásokig:

A város hivatásos tűzoltói a lépcsőházon át jutottak be az érintett lakásba, amelynek erkélyén kisasztal, szék és az ott tárolt anyagok égtek. A tűzben a balkonra néző szoba ablaka kitörött, a függöny megégett, a lambériás fal megolvadt

 – közölte a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Az eset során senki nem sérült meg, ugyanis a tüzet oltani igyekvő lakónak és a szomszédjának bár nem sikerült elfojtania a lángokat, ám időben elmenekültek.