Miért titkolta fél évig a gyermektáborban történt szexuális zaklatást az újpesti baloldali városvezetés?

Belán Beatrix és Trippon Norbert
Belán Beatrix és Trippon Norbert.
Fotó: Index
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő közleményt tett közzé az Újpesti Önkormányzat kedden. Ebből kiderült, hogy az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett nyári táborban „szexuálisan félreérthető” magatartás történhetett egy kiskorúval szemben. A titokzatos közlemény több részletet nem árult el az esetről, azonban annak súlyosságára utalhat az a tény, hogy Belán Beatrix, az önkormányzati kulturális cég vezetője, a helyi MSZP elnöke azonnali hatállyal lemondott pozíciójáról, és még az MSZP-ből is kilépett. Az újpesti szülők úgy gondolhatták eddig, hogy biztonságban tudhatják gyermekeiket az önkormányzat által szervezett nyári táborokban. De ez az eset megkérdőjelezi ezt a feltételezést, hiszen fél évig következmény, vizsgálat, és tisztességes tájékoztatás nélkül válhatott szexuális zaklatás áldozatává egy gyermek. Kérdés az, hogy Trippon Norbert a város alpolgármestere, és Déri Tibor polgármester miért titkolta fél éven keresztül a gyalázatos esetet? Mi történt a gyermektáborban?
Vágólapra másolva!

Hogy mégis mi robbantotta fel fél év után a botrányt pont most, arról nincs információnk.

Ráadásul ez nem is az első gyermekmolesztálási botrány a kerületben rövid időn belül, hiszen az Aranyhíd Gyerekek Átmeneti Otthonában, néhány hónappal ezelőtt óriási felháborodást okozott, hogy egy gyerek elmesélte a biztonsági őrnek, hogy két kiskorú fiú szexuálisan bántalmazott egy 5 éves kislányt. Az akkori eset kapcsán minden jel arra utalt, hogy az otthon vezetője és a fenntartó városvezetők igyekeztek szőnyeg alá söpörni az ügyet.

A mostani eset rendkívül kellemetlen a polgármesternek induló Trippon Norbertnek, mivel a célja az volt, hogy a választásokig egyben tartsa a rendkívül repedező baloldali csapatot. Ennek érdekében már korábban alpolgármesteri helyet ígért sokaknak, így a most, a súlyos botrány hatására lemondott Belán Beatrixnak is. Trippon és a botrányban belebukott intézményvezető régi, jó viszonyban vannak, hiszen 2010 előtt közösen voltak alpolgármesterek még Derce Tamás polgármestersége idején.

 

Belán Beatrix és Trippon Norbert
Belán Beatrix és Trippon Norbert
Fotó: Index

Az újpesti szülők eddig úgy gondolhatták, hogy biztonságban tudhatják gyermekeiket az önkormányzat által szervezett nyári táborokban. De ez az eset megkérdőjelezte mindezt, hiszen fél évig következmény, vizsgálat, és tisztességes tájékoztatás nélkül szexuális zaklatás áldozatává válhatott egy gyermek.

Nagy kérdés persze az is, hogy a jobboldalon a gyermekvédelmet számon kérő Trippon Norbert és Déri Tibor miért nem hozza nyilvánosságra a gyermektáborban történt szexuális zaklatás részleteit, mit titkolnak, és miért kellett fél éven keresztül elhallgatni a nyilvánosság elől annak megtörténtét. Mi történt, ami miatt ilyen viharos gyorsasággal távoznia kellett az intézmény vezetőjének?