Saját felesége halálát okozta szabálytalankodásával egy román sofőr

Vágólapra másolva!
Felesége halálát és egy másik sofőr súlyos sérülését okozta az a figyelmetlen román férfi, aki anélkül hajtott be egy kereszteződésbe, hogy megállt, lassított, illetve szétnézett volna.
Vágólapra másolva!

A román férfi június 1-én délelőtt 10 óra körüli időben 

autóval közlekedett a 4-es számú főúton Karcag felől Püspökladány irányába. A kocsiban a jobb első ülésen utazott a sofőr felesége.

A baleset fényes nappal történt. 

A férfi figyelmetlensége miatt nem vette észre a táblát, és anélkül, hogy megállt vagy akár lassított volna, behajtott az útkereszteződésbe, és nem adott elsőbbséget a jobbról szabályosan érkező sofőrnek, ezért a két autó összeütközött.

A nagy erejű ütközés során a román férfi 

felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, a vétlen sofőr pedig súlyosan megsérült.

Az ügyben a püspökladányi rendőrök nyomoztak.

A debreceni ügyészség a bűnösségét beismerő férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat, és felfüggesztett fogházbüntetés, illetve vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta.

Néhány évvel ezelőtt egy Fejér vármegyei férfi szintén halálos balesetet okozott, melynek során felesége kirepült az autóból, és a helyszínen meghalt. Egy másik sofőr szabálytalanul próbált előzni Tiszazug közelében, mely barátnője és a lány anyjának életébe került. Egy részegen száguldozó fiatal férfi pedig az összes létező szabályt megszegte, amivel a kocsiban utazó barátja halálát okozta.

Forrás: Ügyészség