Segítséget színlelve fosztottak ki egy magatehetetlen férfit Budapest belvárosában - videó

kifosztották, bűntett, Budapest, lopás
A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik júliusban a VI. kerület, Teréz körútnál kiszemelték a földön ülő ittas sértettet. Az egyik vádlott felsegítette a földről, miközben a társa megtapogatta a férfi kabátjának zsebét. Majd elkísérték a közeli villamos megállóhoz, ahol a ruhájából 1000 Ft-ot és egy sörnyitót vettek el.
Fotó: Magyarország Ügyészsége
Vágólapra másolva!
A két férfi tavaly júliusban a Teréz körúton felajánlotta segítségét egy földön ülő, részeg férfinak, valójában azonban csak ki akarták rabolni. Miután felsegítették a földről, egy közeli megállóba kísérték, ahol átkutatták a zsebeit, majd elvették a pénzét.
Vágólapra másolva!

A két férfi július 8-án reggel a VI. kerületi Teréz körúton felfigyeltek egy járdán ülő, részeg férfira, és elhatározták, hogy ellopják az értékeit. Ezután odaléptek hozzá, majd egyikük 

segítségnyújtást színlelve felemelte a földről, miközben a társa átkutatta a férfi kabátzsebét.

 Ezután átkísérték a zebrán, majd a közeli villamosmegállóhoz mentek, ahol leültették egy padra, miközben két oldalról közrefogták. Az egyik férfi 

kihasználva áldozatuk ittasságát  kivett ruhájából 1000 forintot és egy sörnyitót, amit zsebre tett.

 Társa eközben éberen figyelt.

A rendőrök észlelték a történteket, és 

rövid időn belül elfogták a helyszínen a két férfit, és lefoglalták tőlük a lopott értékeket.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két büntetett előéletű férfival szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat. A bíróság mindkét férfi bűnösnek mondta ki, és 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és védőik fellebbeztek.

Kifejezetten gyakori eset hogy idős, részeg vagy alvó embereket fosztanak ki az utcán, ilyen esetben a tolvajok kihasználják, hogy áldozatuk nem képes védekezni. 

Másfél évvel ezelőtt az Oktogonon egy villamosmegállóban alvó férfi kezéből vette ki a telefont egy tolvaj, majd megpróbált elmenekülni vele. Hasonló eset történt a Móricz körtérnél egy villamoson. Egy bicskei férfi pályaudvarokon alvó embereket fosztott ki, Az Örs vezér terén pedig levágták a táskát egy alvó férfi válláról a tolvajok.

Forrás: Ügyészség