Telitalálat az Ötöslottón: elvitték minden idők eddigi legnagyobb lottónyereményét Magyarországon

lottó, pénz, nyeremény
Vágólapra másolva!
Magyarország legismertebb lottójátéka a szombati sorsolást követően egy játékost milliárdossá tett. Huszonkilenc hét halmozódást követően a telitalálatos szelvény tulajdonosa 6,5 milliárd forintnak örülhet.
Vágólapra másolva!

A 2024. év 8. játékhéten az Ötöslottón a 4, 15, 47, 59, 83-as számokat húzták ki. 

A február 24-i sorsoláson egy telitalálatos szelvény is volt, így valaki 6 523 768 955 forintot, a játék történetének eddigi legnagyobb nyereményét viheti haza.

Az Ötöslottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A jackpot összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt. 5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt pedig mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg (6, 431 milliárd forint) - a mai napig - először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

Így kerül a nyerteshez a 6,5  milliárd forintos nyeremény

A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál. 

A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertesvonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán - írja a Szerencsejáték Zrt. közleményében. 

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik - zárul a közlemény. 

A címlapi kép illusztráció!