Tüntetés Budapesten

TüntetésHősöktere, tüntetés, hősök tere, 2024.02.16., baloldal
Pankotai Lili
Fotó: Polyák Attila - Origo
Vágólapra másolva!
Tüntetést szervezett több közismert szélsőbaloldali, illetőleg LMBTQ-aktivista Budapesten. Gulyás Márton, Lakatos Márk, Gálvölgyi János, Alföldi Róbert, Havas Henrik, Kajdi Csaba a fő szervezők. A szervezők és a résztvevők között van Márki-Zay Péter és a Gyurcsány-párt rengeteg politikusa is. Cikkünk frissül!
Vágólapra másolva!

A tüntetést a szélsőbaloldali aktivista Gulyás Márton nyitotta meg, majd Osváth Zsolt (VV Zsolti) szólalt fel. Bár a tüntetést politikamentesnek hazudták, VV Zsolti hamar megcáfolta ezt, amikor Gulyás Gergelyt és a kormányt kezdte szidni. Hülyéknek vagytok nézve! - kiabálta.

Gyorsan rátért a lényegre, és a nemátalakító műtéteket kezdte védeni és támadni a kormányt, hogy megkérdezte az embereket, mi erről a véleményük. 

Többen jelezték szerkesztőségünknek, hogy a téren sok a csalódott ember, mert megtudták, hogy nem lesz Azahriah-koncert.

TüntetésHősöktere, tüntetés, hősök tere, 2024.02.16., baloldal
Pankotai Lili nyilatkozik az osztrák tévének
Fotó: Polyák Attila - Origo  / Polyák Attila - Origo 

Azahriah személyesen nem is ment el, videófelvételen olvasott fel egy előre megírt szöveget, amivel aligha voltak elégedettek a szervezők. Azahriah ugyanis - bár támadta Novák Katalint és Varga Juditot is -, inkompetens pártoknak nevezte a baloldali összefogás résztvevőit, és beszéde elején hosszan beszélt a "nárcisztikus", "szociopata, nyomorult tanárokról", akik megkeserítették a gyerekkorát.

A tüntetés végén megszólalt Puzsér Róbert felesége, Pottyondy Edina is, aki - megint a politikamentesség jegyében - kiprovokált egy rövid Mocskos Fidesz kórust a színpad előtt állókból, majd szörnynek nevezte a magyar államot, majd szidta kicsit az embereket (a "társadalmat"), hogy csendben tűr.

A beszédet meglepően rövid taps fogadta, amit Gulyás Márton szóvá is tett.

A tüntetés hivatalos vége után néhány szervező - ahogy az várható volt - ismét cáfolva a politikamentességet, megpróbálta átvinni a résztvevőket a Fidesz-székház elé, de csak pár tucat ember tartott velük. A hangadók erőszakos rigmusokat kiabáltak.

Márki-Zay Péter Fotó: Prokaj Dávid/Origo

A tüntetésen sorra jelentek meg a baloldali politikusok. Mások mellett ott volt Márki-Zay Péter és Jámbor András is - utóbbi azért különösen érdekes, mert a parlamentben személyesen mentegette mozgalmának egyik tagját, akinek egy pedofil biztosított kétséges hiteleségű alibit. 

Jámbor András Fotó: Prokaj Dávid/Origo