Vágásérett pulykák - ez a baloldal igazi véleménye az emberekről

Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Az MSZP-SZDSZ kormány időszakában gondolkodtak és beszéltek utoljára így az emberekről, de a mostani megnyilvánulás még durvább stílusú volt - így reagált Gulyás Gergely a Kormányinfón arra, hogy vágásérett pulykákhoz hasonlította a budapesti utasokat Karácsony Gergely embere. 
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hálaadási pulykákhoz hasonlította az utasokat a BKK vezérigazgatója egy háttérbeszélgetésen, amit csak a baráti újságíróknak tartottak. Vitézy Dávid akkor így reagált akkor a kijelentésre:

A budapestiek nem vágásérett pulykák, akik jobban teszik, ha beletörődnek a sorsukba, mert jön a hálaadás - vagy épp ezúttal a járatritkítás. Ilyet nemcsak egy felelős vezető nem mondhat, hanem egy minimális empátiával rendelkező személy sem.

Walter Katalin BKK-vezérigazgató pulykás hasonlata kapcsán Gulyás Gergely a Kormányinfón pedig azt mondta az Origónak, az MSZP-SZDSZ kormány időszakában gondolkodtak és beszéltek utoljára így az emberekről, de a mostani megnyilvánulás még durvább stílusú volt.

Ez az eset jól mutatja, hogy a "levágni való pulyka" a baloldal valódi véleménye az emberekről, ahogyan ezt az is alátámasztja, hogy Karácsony Gergely nem engedte lemondani Walter Katalint a döbbenetes kijelentése után. Ezzel szemben a kormány az utasokat - és úgy általában a magyar állampolgárokat - embereknek tartja, hihetetlen utazási kedvezményeket biztosítanak az embereknek megszorítások és járatritkítások helyett.