Ma nyolcszor több pedofil ül börtönben, mint 2010 előtt

pedofil, pedofilügy, bántalmazás, pedofil, bűncselekmény
A baloldalnak nem számít a gyermekek védelme.
Vágólapra másolva!
2010 óta megnégyszereztük a szociális költségvetést, megháromszoroztuk a gyermekvédelmi forrásokat és megnyolcszoroztuk a börtönben ülő pedofilok számát – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus a héten a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: egyértelműen a szigorúbb büntetőjogi szabályoknak és a hatékonyabb gyermekvédelmi rendszernek köszönhető, hogy több száz pedofil bűnelkövetőt sikerült rács mögé küldeni. Szerinte ezek az emberek korábban is pedofilok voltak, de a korábbi jogszabályok 2010 előtt nem tették lehetővé, hogy börtönbe kerüljenek.

Akkor összesen 81 embert sikerült börtönbe juttatni, most már 663-an ülnek pedofil-bűncselekmény miatt a börtönökben. Az akkori szabályok nem védték kellőképpen a gyermekeket, túlságosan az elkövetők pártján voltak, a mostani jogszabályok viszont az áldozatok pártján állnak, és az elkövetőket ezért tudják a bíróságok hosszú időre börtönbe juttatni

– emelte ki a politikus. Rétvári Bence emlékeztetett: a pedofília elleni hangsúlyos fellépés egyik bástyája a 2012-ben bevezetett új Btk., amely az Európai Unió legszigorúbb büntető törvénykönyve.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK