Robbanás történt Lágymányoson - videó

Vágólapra másolva!
Dél körül már csaknem mindenki visszatérhetett abba a társasházba, amely nagypénteken gyulladt ki. Hajnali negyed ötkor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy egy négyszintes társasházban robbanás történt Budapest tizenegyedik kerületében.
Vágólapra másolva!

A Kruspér utcai társasház egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, amely kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is. 

Mindkét lakás teljes terjedelmében égett. A tűzoltók az egyik lakásban egy idős nő holttestét találták meg.

A tűzben két másik ember is megsérült, őket kórházba szállították. Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem a Budapesti Közlekedési Központtól melegedőbuszt kért a helyszínre. 

Az épületben biztonsűgi okokból az ármamot és a gázt kikapcsolták. A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása folyamatban van - írja a Katasztrófavédelem.

robbanás, Lágymányos
Robbanás történt Lágymányoson / Fotó: Katasztrófavédelem

Frissítés: Csaknem mindenki visszatérhetett a péntek hajnalban tűz miatt kiürített lágymányosi társasházba - közölte a Katasztrófavédelem.

Mukics Dániel a statikus megállapításaira hivatkozva azt írta, hogy a társasház továbbra is lakható. Így majdnem mindenki visszatért az épületbe. A tűzzel érintett két lakás lakhatatlanná vált, továbbá a második emeleten, a közvetlenül a tűzzel érintett szobák alatti lakás is tűzkárokat szenvedett, így az ott lakók rokonokhoz távoztak a lakásból - jelezte az OKF szóvivője.

 

Egy középkorú férfit súlyos-életveszélyes, egy középkorú nőt súlyos, egy 30 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak a kórházba.

- tudatta Kaszap Réka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője.