Kövér László: Európa a világgazdasági versenyben súlyosan lemaradt versenytársaihoz képest az elmúlt öt évben

Vágólapra másolva!
Az elmúlt öt évben az Európai Bizottság által diktált uniós politika az Európai Unió eddigi történetének legnagyobb kudarcát okozta, mert Európa a világgazdasági versenyben súlyosan lemaradt versenytársaihoz képest, az európai emberek többsége rosszabbul él, mint öt éve - hangsúlyozta a magyar Országgyűlés elnöke az európai uniós tagországok parlamenti elnökei konferenciájának zárónapján, kedden a spanyolországi Palmában, a Baleár-szigetek székhelyén.
Vágólapra másolva!

"Jeffrey Sachs hírneves amerikai közgazdász szerint Brüsszelt az USA irányítja. Én azonban ahhoz a bölcsességhez tartanám magam, mely szerint ott, ahol az emberi gyarlóság elegendő magyarázat, ott nem érdemes bonyolultabbat keresni. Az ennek megfelelő magyarázat szerint a kudarcok oka, hogy a brüsszeli bürokraták ideológiai válaszokat erőltetnek gazdasági kérdésekben" - fogalmazott Kövér László.

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 50 ország parlamentje képviselteti magát, köztük öt tagjelölti minőségben, kilenc pedig meghívottként.