Vezetés közben meghalt a kamionsofőr, frontálisan karambolozott

Fotó: Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság
Vágólapra másolva!
Borzasztó baleset történt múlt héten pénteken a környei Beloiannisz utcában, a 8135-ös út 8-as és 9-es kilométere közötti szakaszon. Egy kamionos először kacsázni kezdett, majd áttért a szembejövő sávba, és egy ott haladó kisteherautónak ütközött.
Vágólapra másolva!

A balesetben a kisteherautó elejét szinte teljesen szétzúzta az ütközés. 

A baleset következtében mindkét járműbe egy-egy ember beszorult, őket a tatabányai hivatásos és oroszlányi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadították ki 

tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A Ripost szerint a kamion sofőrje nem műszaki hiba vagy figyelmetlenség miatt sodródott át a másik sávba, a férfi vezetés közben rosszul lett, majd eszméletét vesztette, a kamionja pedig irányíthatatlanul száguldott neki a vétlen kisteherautósnak.

A mentősök a baleset után gyorsan a helyszínre értek, a középkorú sofőr életét viszont már nem lehetett megmenteni, valószínűleg már vezetés közben meghalt.

A kisteherautóban ülő J. Norbert is életveszélyesen megsérült, őt később mentőhelikopterrel szállították a budapesti Honvéd Kórházba, jelenleg élet és halál között lebeg. 

Szerettei és barátai véradásra buzdítják az embereket: 

Súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg Budapesten, a Honvédkórházban ápolják, vérre van szüksége. Irányított véradás keretében az ország bármely véradó állomásán adható számára vér, vércsoporttól függetlenül, mert cserélik a számára megfelelővel

– írták a felhívásban.