Orbán Viktor: Az idő a magyar álláspontot igazolta

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét, akivel az illegális migrációról, valamint a gazdasági és az oktatási együttműködésről is tárgyaltak - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: nagyra értékeljük a tartományi kormányfő elkötelezettségét a magyar-német kétoldalú kapcsolatok fejlesztése iránt, őszinte partnerségét és józan álláspontját a politikai, ideológiai vitákban. Ma már tárgyalópartnereink is elismerik, hogy az idő a magyar álláspontot igazolta, például az illegális migráció elleni fellépés terén.

ORBÁN Viktor
 Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét 
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Elhangzott: Németország Magyarország fontos szövetségese, gazdasági és stratégiai partnere; ezért együttműködésünk előremutató elemeire, így a védelempolitikára, a kereskedelemre, az innovációra és a nemzetközi fejlesztésre kell koncentrálnunk, még akkor is, ha a magyar és a német kormány egyes politikai kérdésekben eltérő álláspontot képvisel.