Sunyi, sunyibb, legsunyibb, Geszti Péter

Fotó: Facebook - Geszti Péter
Vágólapra másolva!
A volt SZDSZ-es humorista-zenésznek nem tetszik, hogy az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos rendezett filmet Semmelweisről. Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Felhévizy kicsit szégyellte magát a héten, mert nem nézte meg moziban a Semmelweis-filmet. Mégpedig azért tört rá ez az érzés, mert a napokban került fel a Netflix kínálatába Koltai Lajos szenzációs mozija és Félix csak itt nézte meg az alkotást. Nagyon tetszett a film a hírlapírónak és bizony valóban pironkodott amiatt, hogy nem váltott rá mozijegyet. Egyébként hatalmas sikerrel vetítették az anyák megmentőjéről készült filmet. A Filmforgalmazók Egyesületének legfrissebb közlése alapján 336 619-en váltottak rá jegyet. Ez bizony megsüvegelendő szám. A film kapcsán Felhévizynek eszébe jutott egy Geszti Péterről írt 2020-as jegyzete, amelyben az énekes, dalszerző, reklámszakember ezúttal produceri mivoltában kóstolta be a kormányt. 

Annyi történt, hogy Gárdos Péter szeretett volna filmet forgatni Semmelweis Ignácról. Ennek a filmnek Geszti lett volna a producere, azonban annak ellenére, hogy első körben a forgatókönyvre megkapták a támogatást a Nemzeti Filmintézettől, végül mégsem ők kapták a végső megbízást. 

Ennek oka Gesztiék szerint, ahogy az végül a regény formájában megjelenő Gárdos-mű sajtótájékoztatóján elhangzott, az, hogy olyan valaki is érdeklődött a téma iránt, aki közelebb áll a lehetőséghez, hogy le is forgassa a filmet. Ezzel a körmönfont megjegyzéssel finoman utaltak az alkotók, a támogatást végül elnyerő Lajos Tamás Semmelweis-filmjére, amelyet a Sorstalanságot is jegyző Koltai Lajos rendezett meg.

Ez már azóta történelem, a film igazolta a döntéshozókat, sikert sikerre halmozott. Azonban aktualitást ad a történetnek, hogy Geszti a HVG-nek adott egy hosszú interjút, ahol ismét támadást intézett Orbánék ellen:

„A művészvilág kicsit magának is köszönheti, hogy ma egy csomó gyenge szakmai minőségű, hozzá nem értő ember kaphat lehetőséget színházcsinálásban, filmkészítésben, médiában, zeneiparban. […] rengeteg sértett ember várta, hogy végre labdába rúghasson. A NER pedig nem méricskél: a tehetségnél fontosabbá vált a törzsi hovatartozás. Így aztán pályán kívülre került az egész független értelmiség; nem kellenek ide az okoskodók, sem a művészeti önkifejezés szabadsága, eljött a kisebb-nagyobb személyes bosszúk ideje.”

Geszti Péter irigy azért, mert nem ő és csapata forgathatott filmet Semmelweis Ignácról
Fotó: Facebook - Geszti Péter

Az egykori SZDSZ-es rímfaragó ismét a tudomásunkra hozta, a tőle megszokott liberális ravaszsággal, hogy gyakorlatilag aki jobboldali, az nem lehet tehetséges. A tehetség szerinte kizárólag a balliberális oldal sajátja.

Nem meglepő, hogy egy követ fújnak a baloldali, liberális művészeink a brüsszeli elittel, hiszen nekik is akkor jó és módfelett demokratikus egy adott ország kormánya, ha baloldali, és ezért úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. 

Geszti Péter és a hozzá hasonló magas lóról beszélő, liberális művészek egész egyszerűen nem bírják feldolgozni, hogy már nem az a világ van, amikor kizárólag ők szerepeltek mindenhol, ők kaptak minden felkérést, minden támogatást.

"Gesztinek is ez a baja, rendszeresen sírja tele a különféle médiumokat azzal, hogy szerinte gyenge szakmai minőségű, arra érdemtelen alkotok kapják a megbízásokat, támogatásokat. Természetesen ízlésről nem érdemes vitatkozni, mint ahogy a Semmelweis-film nézettségi adataival sem. Geszti azt mondta az interjúban, hogy eljött a személyes bosszúk ideje a hatalom részéről, ebben nincs igaza, hiszen pont ő és a hozzá hasonló sértődött liberálisok gerjesztik, szítják a tüzet" – gondolta magában Felhévizy, majd kényelmesen helyet foglalt a kanapéján és másodszor is elkezdte nézni Koltai Lajos Semmelweis-filmjét.

 

FelhévizyFélixavatar
Szerző:Felhévizy Félix
Szerző:Felhévizy Félix