Így változik a középiskolások jogosítványszerzése

jogosítvány, illusztráció,
A kép illusztráció!
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
A Magyar Közlönyben kihirdetett jogszabályváltozások alapján, szeptembertől az állam finanszírozza a középiskolások jogosítványszerzésének elméleti és gyakorlati oktatását, valamint vizsgáit, ami jelentős változásokat hozhat az autósiskolák piacán és a közlekedésbiztonság terén is.
Vágólapra másolva!

Az ingyenes jogosítvány lehetőségének bejelentése óta, amelyet Tuzson Bence igazságügyi miniszter márciusban tett középiskolások számára, sokan várták a részleteket. A Magyar Közlöny május 10-i kiadásában megjelent jogszabályváltozások világossá tették, hogy az új rendelkezések jelentősen átalakíthatják a jogosítványszerzés folyamatát Magyarországon. 

A jogszabálymódosítás értelmében már az idei tanévtől kezdve lehetőség nyílik arra, hogy a középiskolákban is oktassák a KRESZ-t és egyéb járművezetéshez kapcsolódó elméleti tudnivalókat. Az intézmények emellett felhatalmazást kapnak az elméleti vizsgák lebonyolítására is anélkül, hogy ehhez külön engedélyre lenne szükségük. 

A mostani változással ingyenes hozzáférést biztosítanak ehhez a tananyaghoz közvetlenül az iskolákban. 

A honvédség lehetőséget kap arra, hogy gyakorlati oktatást tartson és vizsgáztasson, de ennek pontos kereteiről még nincsenek információk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!