Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Szentkirályi Alexandra: A budapestiek fizetik meg a "milliárdos Gyurcsány-számlát"

karácsony, gyurcsány
Gyurcsányék gyalázzák a magyarokat
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Ma a fővárosiak fizetik meg a "milliárdos Gyurcsány-számlát" - jelentette ki a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra egy az erre az alkalomra készített plakáttal szemléltetve mutatta be, hogy - jelenlegi számításaik szerint - mintegy 842 millió forint azon, Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK-hoz "ezer szállal kötődő" embereknek a bére, akik fizetésüket fővárosi cégektől, vagyonkezelőktől, felügyelő bizottságoktól vagy magától a Fővárosi Önkormányzattól kapják.

szentkiralyialexandra
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje
Fotó: Origo / Csudai Sándor

 A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint ezt a "Gyurcsány-számlát" a budapestiek fizetik meg és "nem lehet tudni, hogy ezeken felül vannak-e még további összegek", illetve ebben a 2023-ban, Karácsony Gergely által tanácsnokoknak kifizetett 406 millió forint még nincs is benne.   Ezek a számok eléggé beszédesek annak szemléltetésére, hogy mi folyik ma a Városházán - hangoztatta.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy számítások szerint ez a közel egymilliárdos összeg, melyet a Fővárosi Önkormányzat "Gyurcsány-káderekre" költ, egyharmada az egy év alatt útfelújításokra költött összegnek, illetve a fele annak, amelyet elvontak a budapesti köztisztasági cégtől, valamint négyszerese az állategészségügyre fordított kiadásoknak. A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergelyéknek ezek a kérdések sokadrangúak ahhoz képest, hogy "Gyurcsány Ferenc embereit a megfelelő zsoldban tartsák".

Azt is mondhatnánk, hogy 2019-ben megalakult a harmadik Gyurcsány-kormány Budapesten, Karácsonnyal a kirakatban, Gyurcsányékkal pedig a kasszában"

 - fogalmazott, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc egykori minisztereit, államtitkárait, kabinetfőnököket, sőt még korábbi testőrét is egy-egy zsíros fővárosi pozícióból fizetik.
    Szentkirályi Alexandra szerint ennek fényében különösen érdekes Karácsony Gergely "Jövőt adunk Budapestnek" szlogenje, hiszen - mondta - eközben a múlt emblematikus embereit és magát Gyurcsány Ferencet is ő fizeti és tartja hatalomban.

 A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy Budapest ennél többet érdemel és - mint fogalmazott - "június 9-én azért kell leváltani Karácsonyékat, hogy ezt a dohos-poros Gyurcsány-féle múltat végleg nyugdíjazzuk, annak érdekében, hogy a budapestiek pénzét ne Gyurcsányékra, hanem a fővárosiak által fontosnak tartott célokra lehessen fordítani".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről