Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vitézy Dávid: Nyitott kérdésből és gyanúból ugyanis rengeteg van a rekordszámú érvénytelen szavazat miatt. Egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel

Választások2024,  Vitézy Dávid, VitézyDávid, önkormányzati választás, európai parlamenti, választás, szavazás, Budapest, 2024.06.09. Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje, LMP,  Ungár Péter,  UngárPéter,
Fotó: Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet - Békés Megyei Hírlap/Licska Balázs
Vágólapra másolva!
Vitézy Dávid, budapesti főpolgármester-jelölt közösségi oldalán jelezte, hogy rengeteg furcsaság és gyanú felmerült a választással kapcsolatosan. Rengeteg az érvénytelen szavazat, továbbá néhány szavazókörzetben problémák léptek fel az érvénytelenítéssel kapcsolatosan. Ezekben pedig kiugróan magas az érvénytelen szavazatok száma. Vitézy felkérte a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, és tegyék lehetővé, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon tudjon zárulni ez a rendkívül szoros főpolgármester-választás.
Vágólapra másolva!

Tegnap este hétkor befejeződött a szavazás a főpolgármester-választáson, de a hivatalos végeredményt még mindig nem tudjuk - írja közösségi oldalán Vitézy Dávid,  budapesti főpolgármesterjelölt. Egy dolgot szeretnék előre leszögezni: ha minden nyitott kérdést tisztáztunk, ha minden beérkező gyanút megvizsgáltunk, és az a végeredmény születik, hogy Karácsony Gergely nyerte ezt a választást akár csak egy szavazattal is, akkor természetesen gratulálok neki, és a programom mentén, konstruktívan fogjuk képviselni a budapestieket a Fővárosi Közgyűlésben. De most még nem tartunk itt - áll a bejegyzésben.

Nyitott kérdésből és gyanúból ugyanis rengeteg van. 24 592 érvénytelen szavazat volt ezen a választáson, ami rekord. Karácsony Gergely 100%-os feldolgozottságnál 324 szavazattal vezet, tehát 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőnk közötti különbség. A már birtokunkban lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya.

- írja Vitézy.

"Köszönöm annak a 371 ezer budapestinek a megtisztelő bizalmát, akik tegnap rám szavaztak. Nekik is tartozom azzal, hogy nem engedek abból, hogy a szabad és demokratikus Budapesten minden egyes szavazatot meg kell számolni, és utána kell végeredményt hirdetni. Remélem ebben Karácsony Gergely, illetve a fővárosi és kerületi választási bizottságok is partnerek lesznek a következő napokban" - tette hozzá.

Kérem a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, és tegyék lehetővé, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon tudjon zárulni ez a rendkívül szoros főpolgármester-választás.

 Mindezt Karácsony Gergely főpolgármesternek szerettem volna közvetlenül is elmondani, de a telefonhívásomat nem fogadja, ezért erre nem nyílt módom – minden nap újra tanulom, mit is jelent nála ez az oly sokszor emlegetett Budapest köztársaság - zárja bejegyzését Vitézy Dávid.

Tegnap este hétkor befejeződött a szavazás a főpolgármester-választáson, de a hivatalos végeredményt még mindig nem...

Posted by Vitézy Dávid on Monday, June 10, 2024

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről