Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Szánthó Miklós: A globális kultúrharc frontvonalába kerültünk és szeretünk is ott lenni

Szánthó Miklós
Vágólapra másolva!
„A spanyol és a magyar jobboldal is tisztában van vele, hogy a küzdelmünk nem csak a két ország küzdelme, nem pusztán jobboldali rekonkviszta, hanem a józan ész visszahódítása egész Európában" – mondta köszöntőjében Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, a szervezet hétfő esti rendezvényén, ahol Juan García-Gallardo, Kasztília és León tartományi alelnökét látták vendégül. A spanyol VOX képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy brüsszeli bürokraták egy kis csoportja akarja befolyásolni, hogy hogyan építsük Európát, de mint fogalmazott, össze kell fogni, hogy azt az európai emberek teremthessék meg. García-Gallardo kiemelte, hogy a magyar kormány családpolitikáját fontos és követendő példának tekintik Spanyolországban.
Vágólapra másolva!

– mutatott rá a két ország közötti együttműködés fontosságára Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédében kiemelte, hogy a keresztény hagyományok védelme és a migrációs válság elleni küzdelem nem két külön dolog, hanem ugyanazt jelenti, amit a jobboldali szervezetek rövidtávú feladatként tűztek ki. A hosszútávú céloknál az országok szuverenitásának védelmét emelte ki. A főigazgató emlékeztetett, hogy „tavaly a CPAC Hungary-vel egyenesen a globális kultúrharc frontvonalába kerültünk, szeretünk is ott lenni", majd kihangsúlyozta, hogy 3 hónap múlva az idei rendezvényen is ezeket a célokat tartják szem előtt, ahol április 25-26-án a spanyol barátokkal együtt megkezdik a woketalanítást és lecsapolják a brüsszeli mocsarat.

– húzta alá köszöntőjében Juan García-Gallardo. Hozzátette: a brüsszeli bürokraták elleni harc bár bonyolultnak tűnik, de meg lehet nyerni. Garcia-Gallardo úgy fogalmazott: nem hagyhatják, hogy a gyökereiket támadják,

azért is jött Magyarországra, hogy tanuljon a magyar kormány gyakorlatából, és ezzel a tudással minél hatékonyabban tudjanak felkészülni az európai uniós választásokra.

A spanyol politikus elmondta, hogy

a magyar kormány családpolitikáját példaértékűnek tartják, és a magyar példát alapul véve szeretnék támogatni a hasonló helyzetben lévő spanyol családokat, hogy így erősíthessék a régiót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről