Keresztállítási mozgalom indult Magyarországon

húsvét
Ceská Lípa, 2017. április 14. Fakeresztet visz egy férfi a Krisztus kereszthalálát felelevenítő passiójátékon a Prágától 63 kilométerre, északra fekvő Ceská Lípa városban nagypénteken, 2017. április 14-én. (MTI/EPA/Martin Divisek)
Vágólapra másolva!
Egyre gyakrabban történnek keresztényellenes atrocitások. Legutóbb egy fakeresztet és egy Szűz Mária szobrot tettek tönkre. Ezt megelégelve egy keresztállítási mozgalom kezd szerveződni Magyarországon, hogy őrizzék a kereszténység meghatározó szimbólumait.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben Magyarországon megszaporodtak a keresztényellenes akciók. A Nagy-Szénáson álló fakeresztet elégették, ezt követően pedig egy megmozdulás szerveződött annak érdekében, hogy megakadályozzák a kereszt visszaállítását. A keresztényellenes akciót folytatva pár hete Dunavecsén egy vandál kétszer is összetörte a Szűz Mária szobrot – írja közleményében az Identitás Generáció.

Megszaporodtak a keresztényellenes akciók Magyarországon Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

Mivel országunk ezer éve keresztény, ezért a magyar nép kultúrájának a szerves része a kereszténység.

Mint fogalmaznak, a 20. századi Isten- és nemzetellenes ideológiák képviselői megpróbálták végképp eltörölni a kereszténységet és elpusztítani az emberek szívében a hitet.

Mint írják, a keresztállítást ellenzők érvelése nevetséges, hiszen egy kereszttől nem pusztulnak ki a növények.

Közölték: az Identitás Generáció 2024 januárjában keresztet állított a Nagykovácsi melletti Zsíros-hegyen, mely az arra járó kirándulóknak hirdeti Krisztus feltámadását és dicsőségét.

– írták.