A Fidesz visszaállítaná az iskolai buktatást

Vágólapra másolva!
A Fidesz kormányra kerülése esetén az általános iskola alsó tagozatában visszaállítja az osztályismétlés lehetőségét. A párt szerint a hátrányos helyzetű gyerekek érdekeit is szolgálná, ha megint osztályismétlésre lennének kötelezhetők - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Ha a Fidesz kormányra kerül, az általános iskola alsó tagozatában visszaállítja az osztályismétlés lehetőségét, és arra is engedélyt ad, hogy az iskolák eltanácsolhassák az intézményből a többieket bántalmazó diákokat. A Magyar Nemzetnek erről Pósán László, a Fidesz oktatáspolitikusa beszélt.

Pósán közölte: a kisdiákok egy része súlyos hátrányokkal, alapvető ismeretek nélkül, minimális szókinccsel érkezik az iskolába, ezért nekik több időre lenne szükségük az alapismeretek elsajátításához. Az ő érdekeiket az szolgálná, hogy megint osztályismétlésre lennének kötelezhetők, mert ötödik osztályra hátrányaik megsokszorozódnak, behozhatatlanná válnak.

A politikus szerint nem jelent megoldást az iskolai erőszakkal szemben a jelenlegi törvényi szabályozás, amely csak akkor engedi kirúgni a tanár- és diákverő gyereket az iskolából, ha az igazgató keres neki másik iskolát. Közölte: ha pártja kormányra kerül, lehetővé teszi, hogy az iskola mindenféle egyéb kötelezettség nélkül eltanácsolhassa a problémás tanulót és a szülők dolga lenne új iskolát keresni.